Алергијске болести, Алергије

Алергије на лекове (алергија на лекове) су узроковане реакцијама антигена-антитела повезаних са узимањем лека. Алергија није најчешћи узрочник реакција на лекове, већ води до реакција које могу угрозити живот пацијента. Ове реакције су два типа – системски или брига појединачних органа. Разлози за алергије на лекове Обично саме лекове не.

Astma бронхијална (бронхијална трахеја)

Astma бронхијална (бронхијална трахеја, Астма бронхиале) је болест респираторног тракта, манифестирана нападима издушне диспнеа услед контракције бронхијалних мишића и едемог слузокоже са израженим густим флегмом, често праћеним карактеристичним фурањем и бучним звиждућим током напада. Болест је узрокована бронхијалном хиперактивношћу. Патогенеза болести је.

Хирургија

Морбус постсерицус је системски алергијски синдром који се јавља након парентералног увођења стране врсте серума (инострани имуноглобулин). Најчешћа септичка болест је након примене тетануса коња или антимембранозног серума (терапеутске серуме). ЦхAsami симптоми болести могу се десити након примене пеницилина.

Руж полена (сијена, полена, полена)

Поленски ринитис (сијена грозница, сијена грозница, поллиноза) се састоји од алергијске инфламације носне слузокоже. Најчешћи алергени су полен биљних опрашених биљака – дрвећа, грмља и трава, као и калупи и гљивице. прашина, животињска длака. Рожак полена се деси сезонски у земљама са умереном климом. Већина пацијената има одређени интензитет симптома.

Куницкего васкуларни едем

Васкуларни едем Куницкего (Едема ангионеуротицум Куинцке) је нагли оток ткива – субкутан или субмукозан – без симптома србења или црвенила коже. Акумулира се као резултат имунолошке реакције у капиларима поткожног или субмуцозног ткива. Узроци Куницке’с васкуларног едема Најчешћи узрок Куницке васкуларног едема је: -.

Анафилактички шок (анафилаксија)

Анафилактички шок (анафилаксија) је изненадни и најозбиљнији клинички симптом алергије системског карактера. Зависи од реакције ИгЕ антитела са алергеном, који је обично лек или ињектирани протеин. Анафилактички шок је насилна анафилактичка реакција у најтежим и системским облицима. Као резултат тога, снажни су ослобођени.

Контактирај коњуктивитис и запаљење капака

Контакт коњуктивитис и запаљење капака су болести изазване локалном реакцијом на козметику, лекове, дезинфекциона средства, конзервансе или друге хемијске супстанце (нпр .: канцер, канцер, итд.). акрил, латекс). Симптоми контактног коњунктивитиса и капака Симптоми контактног коњунктивитиса и капака су слични онима код атопијског коњунктивитиса и рожњаче.

Фаталергијске реакције

Фотоалергијске реакције су промене коже повезане са циркулационим серумским антителима (врста непосредне алергије) или са одложеним реакцијама преосетљивости. Због тога су имунолошке реакције повезане са деловањем сунчевог зрачења. Фотоалергијске лезије кашњеног типа могу такође бити изазване оралним лековима.

Фототоксичне реакције

Фототоксичне реакције се јављају код већине људи као последица изложености нервиолошком зрачењу, углавном преко дуже таласне дужине, али са коегзистенцијом изложености супстанцама које погоршавају ефекте сунчеве светлости на површину коже. Фототоксичне реакције могу укључивати биљке, фармацеутске производе, хемикалије које делују споља на кожи.

Себоррхејски екцем

Себоррхејска екцема дефинисана је као све промене које се развијају на кожи на лојном супстрату, која се налази углавном на подручју длакаве скалпине и у хронично иритираним подручјима. Овај екцем се обично јавља код људи са проблемима себороје. Сматра се да је патоген Питироспорум овале узрочни фактор. Механизам нетачне реакције.

Мултиформне светлосне диоде

Мултиформне светлосне удараљке карактеришу црвене промене, присуство комараца и мехурића који се испиру изнад површине коже. Налазе се на деловима тела који нису заштићени од сунца и честе су обољења. Фактор који изазива промене на кожи је зрачење, пре свега УВА, мање често УВБ или два.

Новац екцем

Новчана екцема је лезија коже коју карактерише бројне и прилично добро одвојене болести. У неким случајевима је доказана преосетљивост одложеног типа на бактерије, што се показало позитивним тестовима коже за присуство бактеријских фрагмената у телу, што може бити последица неодређених фактора.

Одводни екцем

Екцема кромпира карактерише присуство блистера различитих величина и добро затегнутог поклопца, који се налази на кожи руку и стопала. Ово је врста екцема у којој алергени могу да долазе споља, као и из унутрашњости тела. Познато је да неке једињења и хемикалије, као и актуелни лекови могу погоршати или изазвати лезије коже.

Алергијска бронхопулмонална аспергилоза

Алергијска бронхијална и плућна аспергилоза је интерстицијско плућно обољење рода тзв. „Плућне болести“. плућна еозинофилија. Одликује га присуство типичних инфилтрација унутар плућног ткива, најчешће код људи који лече бронхијалну астму или цистичну фиброзу. Алергијска бронхијална и плућна аспергилоза изазива инфекција пацијената са Аспергиллус фумигатусом.

Алергија на инсекти алергије

Алергија на инсекатни отров је реакција организма који се јавља код неких људи, манифестујући симптоме не само локалне (тј. Често након угриза инсеката), већ и напреднији и понекад пацијенти који угрожавају живот. Процјењује се да се интензивнија локална реакција на ињекцију инсеката развија у десетак постотака људи, док је екстремна реакција.

Алергијске и биохемијске реакције респираторних органа

Свјетска здравствена организација дефинише нежељене реакције лијекова као све неповољне реакције које се јављају након примјене лијека у дози која се препоручује за кориштење као превенција, дијагноза или лијечење, без обзира на начин примјене. У респираторном тракту, ове нежељене реакције на лекове чине неколико процената свих случајева.

Алергијски коњунктивитис

Алергијски коњунктивитис је болест узрокована преосетљивошћу на алерген, може бити акутна (симптоми настају након неколико сати или више, узроковани су контактом са алергеном високе концентрације), сезонским (нпр. Са алергијском реакцијом на алерген одређеног узраста) или сезонске (нпр. са алергијском реакцијом на алерген одређеног узраста). за особе алергичне на полен, који се јављају у природи само у одређеном времену године, у пролеће или лето).

Контактни дерматитис

Контактни дерматитис (или контактни екцем) је стање које се развија као резултат реакције преосетљивости, након контакта између коже и хемијских или надражујућих супстанци. Постоји алергија (везана за имунски одговор тела) и контактни дерматитис од иритације (без симптоматског имунолошког агенса). Фреквенција.

Пролећни коњунктивитис и корнеитис

Пролећни коњунктивитис и корнеитис су хроничне болести са тешким болестима који доводе до оштећења вида. Разлози за ове промене су и даље нејасни, неки случајеви су повезани са преосјетљивошћу на Е антитела, а друге са повећаном активношћу бијелих крвних зрнаца.

Атопијски коњунктивитис и корнеалитис

Атопијски коњунктивитис и корнеитис углавном утичу на пацијенте са атопијским дерматитисом (процењује се да овај проблем може утицати на чак десетине процената људи са овим условима коже). Механизам одговоран за промене ока и клиничких болести није у потпуности разумео. Симптоми атопичног коњунктивитиса Атопични коњунктивитис.

Гиант папиларни коњунктивитис

Гиант папиларни коњунктивитис Гиант папиларни коњунктивитис карактерише развој гигантских брадавица на унутрашњој површини горњег капака као одговор на присуство страног тела (посебно меких неповратних контактних сочива). Симптоми великог папиларног коњунктивитиса су слични онима код других алергијских реакција.

Алергија на радиолошка средства за сенчење

Радиолошка средства за сенчење, која имају органски јод, могу бити јонска (хиперосмоларна) или нејонска (хипоосмоларна). Учесталост благих реакција које се јављају готово одмах (у року од 60 минута) након примене достигне чак 13%. у случају јонских агенаса, али у случају нејонских агенаса може доћи до максимално 3%. благо.

Лисзај Обична хронична

Хронична фокглове је болест која се јавља код лезија коже узрокованих јаким пруритусом, гребањем и прекомерном реактивношћу на спољне стимулусе. Неки аутори верују да је болест благи облик атопијског дерматитиса. Међутим, главни фактор је психолошки фактор (емоције узрокују или појачавају свраб коже). Такозвани праг.

Хиде Нодулар Мицосис

Пршљена гвожђа се формирају у сличном механизму као и хронични лишаји – они су повезани са повећаним пруритусом и упорним гребањем. Међутим, у овом случају лезије коже су више распршене и карактеришу нодуларне лезије. У неким пацијентима повећана је количина ИгЕ класа антитела (имуноглобулина) у крвном серуму.

Реакције преосетљивости на бета-лактамске антибиотике

У просјеку, један од десет пацијената који узимају бета-лактамске антибиотике пријављују преосјетљивост на ове лекове током опће алергијске историје. Међутим, већина пацијената има негативне резултате дијагностичких тестова, а укупна толеранција на ове лекове је добра. Најчешћи антибиотик ове групе, који узрокује реакције преосетљивости, јесте.

Реакције преосетљивости на антибиотике и хемотерапију

Иако су реакције преосјетљивости најчешће након примене антибиотика бета-лактама, постоји ризик од развоја промјена и након употребе других антибиотика и хемотерапеута. Неке предиспозиције повећавају ризик од реакције преосетљивости (на пример, коримоксазол који се користи код људи заражених ХИВ-ом). Симптоми преосетљивости на антибиотике и.

Професионални екцем

Професионални екцем је болест коже узрокована алергијским или неалергијским механизмом. У принципу, то је контактни дерматитис који се развија као резултат фактора са којима пацијент долази у додир током рада. Ова врста кожних лезија има све особине контактног дерматитиса, обично заузима површину.

Светлосна уртикарија

Светлија уртикарија је ретка варијација промена које се јављају на кожи под утицајем сунчеве светлости различитих таласних дужина. Механизам развоја промјена је имунолошки. То потврђује дугорочна опуштеност болести услед примене серумског чишћења од антитела одговорних за појаву уртикарије. Најмање два су била упозната.

Продужене соларне промене

Група хроничних сунчаних лезија обухвата 3 једињења болести, која су у основи клиничке варијанте истог процеса болести различитог интензитета и курса. Препознатљиве карактеристике су упорне светлосне реакције, солзни екцем и актинични ретикулоид. Отпорне светлосне реакције Ресистантне светлосне реакције су ограничене хроничне екцемне лезије

Алергија на храну

Генерално, непожељне нетоксичне реакције хране подељене су на алергије на храну, интолеранције у храну и псеудо-алергије (док су токсичне реакције повезане са дејством тровања храном). Алергија на храну је стање у којем су симптоми повезани са имунолошким механизмима. Појава ове врсте алергије зависи од м. између осталих Из ……………………………………….. ………………………………………….. ………………………………………….. ………………………………………….. ..

Алергијска пнеумонија

Алергијска пнеумонија је група инфламаторних обољења плућа на бази инхалационог излагања одређеним супстанцама, хемијским једињењима и органским молекулима који проузрокују пропуштену реакцију имуног система код људи са посебним условима. Алергијска пнеумонија је уобичајена интерстицијска болест.

Атопијски дерматитис

Атопијски дерматитис је болест која се јавља са карактеристичним лезијама коже везаним за генетске предиспозиције везане за поремећаје кожне баријере и локалну реакцију. Деца су главне жртве ове болести, али се могу појавити и код одраслих. Главни проблем који пријављују пацијенти је свраб, болест је природе.

уртикарија

Уртикарија је стање настало повећаном пропустношћу крвних судова, што доводи до отицања дермис и уртикарије. Болест карактерише свраб, понекад много тежа. Већина случајева је акутна (мање од 6 недеља) и мање хронична. Процјењује се да ће у пројекат бити укључено десетак или више њих.

Уртикарија васкулитис

Уртикарија васкулитис је системска болест везивног ткива и варијанта системског васкулитиса, где промене у малим артеријама и веном настају пре свега на кожи, а ређе у унутрашњим органима. Васкулитис уртикарије карактерише присуство уртикарије дуже од 24 сата. Васкулитис уртикарије спада у групу.

Васкулитис од преосјетљивости

Васцулитис од преосетљивости или леукокластног васкулитиса је системска болест везивног ткива. Она се одвија без укључивања унутрашњих органа, то је ретка болест, узрок промјена није познат. Често, абнормалности сужавају са другим болестима, углавном системским обољењима везивног ткива, инфекцијама, малигним туморима.

Хемолитичка анемија са топлим антителима

Топла хемолитичка анемија је чешћи облик аутоимуне хемолитичке анемије. То је узроковано присуством антитела усмерених против сопствених еритроцита. Хемолитичка анемија може бити примарна или секундарна (у току других болести). Око половине случајева су везане за болести.

Astma аспирин

Astma аспирин је абнормална реакција тела проузрокована употребом ацетилсалицилне киселине (аспирин и други лекови који садрже ову хемикалију). Појављују се симптоми за бронхијалну астму и друге примедбе које се односе на абнормалну реакцију тела на лек (уртикарија, едем) могу се развити након припреме.

Групе Цхурга и Страусс

Цхурга и Страуссови синдроми су познати и као алергијски грануломатозни васкулитис. Болест спада у системске болести везивног ткива (тачније, на системски васкулитис). То се углавном односи на мала и средња пловила, код пацијената примећен је присуство других алергијских болести, нпр .: присуство астме, присуство астме, присуство астме, итд. Атопијска астма или алергијски ринитис. Често се налази у серуму.

Поле ваљање

Скретање лијекова је клинички синдром сличан системском еритематозу лупуса. Болест је узрокована употребом неких лекова, али се ретко јавља и обично погађа људе око 50. Као иу случајевима болести повезаних са дрогама, не постоји повећање инциденце лезија код жена, као што је случај са болести које нису повезане са дрогом, проценат развоја болести код жена није значајан.

Имунолошка тромбоцитопенија изазвана лијеком

Имунолошка тромбоцитопенија лекова је реакција организма у облику смањења нивоа тромбоцита, као резултат патолошке реакције организма на примењене лекове. Многи фармаколошки препарати могу узроковати такву тромбоцитопенију, која обично није зависна од дозе, али је резултат одређених генетских стања и индивидуалних реакција преосјетљивости.

Хемолитичка анемија са антитела на хладни тип

Хемолитичка анемија са антителима са хладним типом карактерише присуство аутоантибодија ИгМ класе (ређе ИгА) усмјерено против хуманих црвених ћелија, због чега се еритроцитне мембране разграђују у механизму њиховог директног оштећења. Антитела имају највећу активност на 4 степена Целзијуса, дакле.

Поли нос

Полни носа су промене које се развијају у почетном горњем респираторном тракту, оне утичу на 1-4% популације. општа популација и разлоги за њихово формирање нису у потпуности објашњени. Полни носа су вероватно израз системских болести, у корену процеса болести могу бити реакције преосетљивости. Од локалних фактора који утичу на развој.

Инфламација подкожног ткива повезана са недостатком инхибитора алфа1-антитрипсина

Промене у поткожном ткиву су такође примећене у условима са тренутним недостатком инхибитора алфа1-антитрипсина. Већину времена, овакав третман се врши уз интензивне клиничке симптоме, запаљенски тумори се распадају стварањем дубоке некрозе, апсцеса и фистула. Инфламација подкожног ткива повезана са дефицијенцијом инхибитора алфа1-антитрипсина.

Оштећење неломовог нерва

Лактички нерв снабдева мишиће испод подножја лактова, на подлактици углавном флексор рукавног зглоба и дијелом флексора прстију прстију, а на рукама је број мишића одговоран за кретање прстију прстију. Сензорна иннервација углавном утиче на последњи прст и половину прста ИВ и одговарајућу длану и дорзални део руке. Узроци.

Синдром екстраваскуларних поремећаја са еутиреоидизмом

Сет екстрафизичких поремећаја са еутиреоидизмом (тј. Нормалном функцијом штитне жлезде) представља абнормалну концентрацију тироидних хормона (или једног од њих), која се јавља као резултат абнормалности метаболизма тироксина и праћена је тешким системским поремећајима акутног или хроничног карактера. Одељење за екстрасистични поремећај синдрома.

Маллори-Веисс суза

Маллори-Веиссов синдром је подужна сузоба сузу која се налази у пределу езофагеално-желудачног споја. То су промене које коегзистирају код хроничне болести алкохола и након јаких повраћања и повраћања рефлекса. Маллори-Веиссов синдром се састоји у неадекватној релаксацији мишића доњег езофагеалног сфинктера током повраћања и лома везе.

Непријавање трудно повраћање

Трудно повраћање је један од најтежих облика мучнине и повраћања примећених код трудница. Њихова дефиниција говори о врло интензивним, почевши од 16. вијека. недељу трудноће са условом који изазива губитак тежине и појаву кетонских тијела у урину. Процењује се да је ова болест погођена до 3 процента трудница.

Крвари у централном нервном систему код новорођенчади

Крвење централног нервног система новорођенчади се углавном односи на превремено рођену децу са ниском тежином рођења, најчешће се манифестује екстравазацијом крви у бочним коморама мозга и пери-коморном крварењу. Екстринзично крварење мозга (субарахноидно или субарахноидно) изузетно је ретко. Највише.

Прелазни исхемијски напади

Прелазни исхемијски напади или прелазна исхемија церебралне јесте понављајући симптоми церебралне оштећења васкуларног порекла, обично кратког трајања, од неколико минута до неколико сати, не дуже од 24 сата дневно. Прелазни исхемијски напади не остављају никакве неуролошке симптоме. Овај облик церебралне исхемије захтијева изолацију, чак и од.

Еритема се отврдла

Етеремија је ојачана, иначе туберкулоза отврдла кожу, то су хроничне инфламаторне лезије с туморима, обично смештене на доњим ногама и превладавају код жена. Продукти разградње туберкулозних бацила, на које људско тело реагује са специфичним одговорима имуног система, вероватно играју важну улогу у процесу формирања ефлоресценције. Међутим.

Касна дермална порфирија

Касна дермална порфирија спада у групу хепатицне порфирије, тј. Болести повезаних са поремећајем метаболизма порфирина у јетри. У току болести, абнормалности функције јетре се манифестују са типичним лезијама које се примећују на кожи. Касна дермална порфирија је један од најчешћих облика порфирије, одликује се генетском сортом (може се наследити).

Влакни и имунотактоидни гломерулонефритис

Влакни и имунотактоидни гломерулонефритис је ретка врста гломерулонефритиса која се карактерише акумулацијом не-амилоидних депозита у гломеруларном ткиву у облику влакана или микроталаса. Влакни и имунотактоидни гломерулонефритис су ретки и обично се јављају између 40 и 20 година након појаве болести. а.

Пропуштено-калоричко неухрањеност код хроничне отказивања бубрега

Пропуштено-калоричко неухрањеност је једна од компликација хроничне бубрежне инсуфицијенције. Неки пацијенти са абнормалном функцијом ових органа развијају неухрањеност док изгубе бубреге. У напредним пацијентима који започињу бубрежну замјенску терапију, овај проблем се јавља чак и код једног од три пацијента. Почетак

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*