Буббле-анд-Упицал Дренажа

Везико-уринарни одвод може бити асимптоматичан. Често се детектује код пацијената (нарочито деце) са повременим, необученим инфекцијама уринарног тракта. Као резултат тога, примећују се нехотични усисавање, бол и паљење током урина и честог притиска на урин.

Карактеристичан симптом на изливу алвеоларних уринарних органа може бити осећај брзог пуњења бешике после мокрења. Болест може бити праћена болом у лумбалној регији. Нездрављени изливи бешике и уретера могу довести до озбиљних инфекција, па чак и септикемије. Како болест напредује, може се десити оштећење бубрега и хронична срчана инсуфицијенција.

Дијагноза се заснива на сликању уринарног тракта. Ултрасонографија и интравенозна пунктура (интравенски контраст за визуализацију уринарног тракта) су абнормално погрешни. Мицобацтериум цистоуретрограпхи је најинтензивнија и класификована студија.

Лечење излива уринарног бешика

Спречавање инфекција уринарног тракта путем употребе антибиотика или хемотерапеута је важно у терапијском управљању одлива бешике и уретера. нитрофурантоин, котримоксазол).

Инвазивне технике се користе у случајевима напредне болести. Они су назначени у случају класа ИВ и В према класификацији или када неколико година конзервативног третмана није ефикасна, оштећење бубрега, стеноза у уринарном тракту, болест напредује упркос третману. Контрола и могућност лечења хипертензије и протеинурије значајно одлажу развој хроничне бубрежне инсуфицијенције.

Прогноза је углавном добра – нижи нивои (И-ИИИ) могу спонтано да се решавају. Само једна од пет дјеце нема побољшање или прогресију болести (ово се односи на дјецу са вишим стадијумом развоја).

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*