Фототоксиколошке реакције могу бити биљке

Фототоксичне реакције се јављају код већине људи као последица изложености нервиолошком зрачењу, углавном преко дуже таласне дужине, али са коегзистенцијом изложености супстанцама које погоршавају ефекте сунчеве светлости на површину коже.

Фототоксичне реакције могу укључивати биљке, фармацеутске производе, хемикалије које имају вањски ефекат на кожу или се могу давати орално, нпр. лекове као што су сулфонамиди, тетрациклини, који се најчешће користе у инфекцијама, лековима за смањење крвног притиска и онима који се користе за спречавање епилепсијског напада.

Ертематозне лезије су доминантне и ограничене на директан контакт са супстанцом за фототоксичну индукцију. Они се развијају као резултат првог контакта, али ако се уклони узрочник, они се повлаче без остављања ознака на кожи.

Неопходно је спречити да се такве промјене појављују у будућности, те је стога важно избјећи изложеност фототоксичним агенсима у механизму за погоршање ефеката сунчеве свјетлости на кожу.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*