Гиант папиларно запаљење црева

Гиант папиларни коњунктивитис карактерише развој гигантских брадавица на унутрашњој површини горњег капака као одговор на присуство страног тела (посебно меких неповратних контактних сочива).

Симптоми великог папиларног коњунктивитиса су слични онима код других алергијских болести очију.

Поред симптоматске терапије, лечење великог папиларног коњунктивитиса заснива се на уклањању страног тијела из ока.

Гиант папиларни коњунктивитис је једна од неколико других ретких коњунктивитисних болести. Ова група укључује: пројни коњунктивитис и инфламацију рожњаче, атопијски коњунктивитис и инфламацију рожњака, контактни коњунктивитис и запаљење капака.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*