Херпетички херпетични вулваритис

Хепатитис вулгарис је вирусна болест и посебно је опасно током трудноће – може довести до трајних промјена у органима и системима дјетета, у екстремним случајевима може изазвати побачај.

Узроци херпетичног вулваритиса

Огромна већина случајева херпеског вулвовагитиса узрокована је вирусом херпеса типа И (она је такође одговорна за понављајуће облике болести), а само неколико процената се развија као резултат инфекције вирусом херпеса типа ИИ, који узрокује орални херпес. У току обољења развијају се карактеристичне промене на кожи површине вулве у облику малих и мултифокалних мехурића и оштећења слоја епидермиса.

Пацијенти пријављују болне проблеме, проблеме са уринарном инконтиненцијом. Температура је повишена, а ингвиналне лимфне чворове су болне. Симптоми настају мање од 2 недеље, током којег се инфекција може пренети.

Лечење херпетичног вулваритиса

Хепатитис вулгарис се може лечити топикалним бојама, што смањује симптоме, али не утиче значајно на трајање болести, док лекови који се примењују орално са системским ефектом укључују ацикловир. Захваљујући овој терапији, период заразе је скраћен, лечење је брже и симптоми нису знатно лошији.
Мариусз Кłос

– Акушерство и гинекологија „, едс науке. Грзегорз Х. Бреборовицз, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*