Хронична инфекција васкуларних интеракција са коагулацијом

Хронична болест бубрега на катетерима често је асимптоматска или незнатно отежана. Курс се може скривати, дугорочно, маскиран основном болешћу.

У случајевима аналгетичке нефропатије, анемија због недостатка реналног еритропоетина и оштећења токсичних црвених ћелија је рани симптом. Пацијенти пријављују слабост, замор, губитак и изобличеност апетита, губитак тежине. Кожа је сиво-браон боје.

Поред тога, постоје симптоми основних болести и не-карактеристичних промена у лабораторијским тестовима у облику смањене релативне густине урина, присуства белих крвних зрнаца, протеина и глукозе у урину. Креатинин и ниво уреје у крви повећавају се с повећаним бубрежним поремећајем. Појављује се не-респираторна ацидоза са електролитским поремећајима.

Дијагноза се заснива на клиничком току и резултатима лабораторијских тестова крви и урина. Прегледи слике – ултразвучна и компјутерска томографија бубрега – од помоћи су у одређивању дијагнозе. Само изузетно је изведена биопсија. У диференцијацији се узима у обзир хронични пијелонефритис, примарни и секундарни облици хроничне болести бубрега и бубрежна болест срца.

Лечење хроничне интерститиалне болести бубрега

Основа за терапију хроничног коил-јејунктомијелитиса је елиминација фактора који доводе до развоја болести, укључујући непосредни прекид лекова, минимизирање изложености кадмијуму и олову. Важно је правилно третирати дно урата, нормализовати нивое калцијума, цистина, оксалне киселине и калијума у серуму крви. Штавише, третман се не разликује од оног који се користи код других хроничних обољења бубрега.

Нажалост, ова врста нефропатије је неизлечива и само напредовање болести може бити успорено или се може стабилизовати бубрежна функција. У неким случајевима се развија завршна фаза реналне инсуфицијенције и компликације (обично инфекције уринарног тракта). Такође је показана позитивна корелација између болести и инциденце тумора у уринарном тракту, нарочито у случају нефропатије изазване помоћу лекова против болова.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*