Хронична псоријаза трчање са променама у запошљавању

Пхирриасис лицхеноидес цхроница је болест која се јавља са финим, раштрканим и симетрично постављеним лезијама коже у облику ексфолиативних грудова који не изазивају било какве системске симптоме.

Хронична псоријаза је чешћа код младих људи. Разлози за појаву кожних осипа нису објашњени. Сумња се да су заразне интра-органске епидемије од неког значаја, пошто лезије коже понекад нестају након што су решене.

Симптоми хроничне псоријазе

Хронична псоријаза се јавља код папуларних лезија које су сличне онима пронађеним у псоријази. Међутим, крварења су видљива у елементима осипа. Абнормалности не показују тенденцију да се спајају са већим епидемијама болести.

Одређена вишедимензионалност лезија коже резултат је различитих периода развоја, када се поједине лезије налазе у одређеном времену. Најчешћа локација је кожа трупа и екстремитета, са уштедом лица, руку и стопала. Болест је хронична, понекад лезије коже трају чак и много година.

Дијагноза хроничне псоријазе

Појава лезија коже је основа за дијагнозу хроничне псоријазе. Диференцирање посебно узима у обзир псоријазу (одликује се вишом тенденцијом да се комбинују лезије коже у веће лезије, нема крварења у току болести, хистолошки преглед фрагмената ткива је одлучујући).

Осим тога, секундарни вагинални осип на сифилису може показати сличне клиничке симптоме, али се често налази на рукама, стопалима или лицу и има позитивну серофологију сифилиса.

Лечење хроничне псоријазе

Лечење хроничне псоријазе засновано је на давању антибиотика, који имају широк спектар антибактеријских ефеката, а не само оних одређених микроорганизама. Штавише, неопходно је повезати процедуру са примјеном малих доза глукокортикостероида.

Важно је спровести детаљне истраге које би могле открити интра-органске заразне епидемије. Употреба фототерапије је корисна у веома опсежним лезијама.
Мариусз Кłос

– Кожне болести за студенте медицине и докторе „, Стефаниа Јабłонска, Тадеусз Цхорзелски, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.
– Дерматологија и венереологија, уџбеник за медицинске школе „, ед.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*