Хронични улцеративни стоматитис

Ерозије и чиреви су карактеристични за хронично и улцерозно орално запаљење. Типичне локације су мукозне мембране образа, језика, десни и палате. Трајање болести је посебно дуго, лезије могу трајати до 20 година. Болест се одвија у периодима ремисије и рецидива.

Бол може бити озбиљно погоршан, што често отежава пацијентима са хроничним улкусним запаљењем усана. Међутим, општи статус пацијената остаје добар.

Дијагноза хроничне улцерозне оралне инфламације

Могуће је направити одговарајућу дијагнозу након присуства ерозија или улкуса на мукозним мембранама усне шупљине, изузетно хроничног тока обољења и имунолошких прегледа који су одлучујући.

Диференцијација хроничног улцеративног оралног мукозитиса требало би да узме у обзир друге услове са сличним клиничким симптомима као што су лицхен планус, апхтхосе, сцарринг пемпхигоид и пемпхигус. Имунопатолошки преглед је различит.

Третман и прогноза код хроничних улцерозних оралних упала

Позитивни терапеутски ефекти се могу примијетити након примјене антималаријалних средстава, нпр .: анти-маларијалних лијекова, антибиотика и антибиотика. хлорокин, укључујући мале дозе глукокортикостероида. Стерилизатори који се користе у монотерапији генерално нису ефикасни.

Прогноза у хроничном улцеративном орални инфламацији је корисна, упркос чињеници да је клинички ток болести изузетно дуг. Примијењен третман је генерално ефикасан и доводи до прекида лезије, иако постоје случајеви терапијске отпорности.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*