Хронично запаљење плућа

Рак плућа. ) плућа. Секундарни скробови такође могу компликовати хронични плућни апсцес (траје више од 6 недеља). Данас је то ретка болест. Најчешћи узрок плућног апсцеса је присуство страног тела у плућима, карцином плућа или ранијем поремећају плућа (апсцеса).

Дерматомиоситис. полимиозитис) је хронична идиопатска болест са запаљенским миопатијама и укључивањем коже. Лезије обољења обично се изражавају у ослабљеним мишићима рамена, кука и врата, лезијама коже, промјенама једњака, плућа и срца. За дерматитис -.

Инфаркт. моторна возила. Можда је хронична и може ићи самостално. – склоп који не носи вратило. Синдром пост-инфаркције се манифестује у стерилном плеуралном упалу, перикардију и интерстицијалној пнеумонии. Синдром не-инфаркције се развија као резултат механизама који прате инфаркт.

Хронични бронхитис Хронични бронхитис је једна од најчешћих обструктивних болести плућа. Главни узрок болести је дуван. Бројне студије показале су корелацију између оштећења вентилације плућа и броја цигарета који су димљени. Додатни фактор је неравнотежа.

Хипертрофична остеоартропатија. Важно је запамтити да су најчешћи симптоми ове болести: пнеумонија, метастатска или пнеумонија, хронична пнеумонија, болести срца (срчани дефекти и инфективни ендокардитис). Такође у току обољења јетре (цироза, канцер) и црева (улцерозни колитис, Црохнова болест) и медијастиналне болести.

Хронична опструктивна плућна болест (ХОБП) Хронична опструктивна болест плућа (ЦОПД) је најчешћа плућна болест. Дефиниција болести комбинује две велике и честе промене: емфизем и хронични бронхитис, који коегзистирају. Његов карактер је мултифактор. Најчешћи узрок је пушење, што доводи до поремећаја.

Плућне интерстицијске болести. такође је присутан у хроничној форми, где се густине примећују у горњим плућним пољима. Прогноза код интерстицијалне пнеумоније. Прогноза спонтане интерстицијске пулмонарне фиброзе није најбоља. Бројни симптоми који претходи дијагнози и функционалном статусу.

Плеуритис. локални, просути, акутни, хронични. Симптоми плеуритиса. Код плеуритиса присутан је бол у грудима јаке и кашаљне природе. Ови болови олакшавају растући течност. Болест треба да буде почетак попут грипа. Садржи субфебрилне стања. Слушни инструменти.

Инсуфицијенција плућа. бронхитис, бронхијална астма, хронични бронхитис. Микрониедема се јавља када плућа изгуби способност ширења. Најочигледнији разлог је недостатак сурфактанта, који се често налази код преранохидних беба. Недостатак скупљања изазван је фиброзним промјенама у плућима или.

Алергијска пнеумонија. оштра, субакутна или хронична. Акутни облик болести се развија након само неколико сати након излагања штетном агенсу. Најчешће указује на инфекцију доњег респираторног тракта. Субакутни облик болести је резултат поновљеног излагања пацијента о. супстанце.

Дилатација бронхија. болести доприносе хроничним некротичним инфекцијама. Главне промене које доприносе бронхијалној дилатацији су: бронхијално спајање страних тела и тумора, цистична фиброза, имунолошка инсуфицијенција, некротична или гнојива плућа, Картагенеров синдром. Амандмани.

Алергијска пнеумонија. је подељен на акутне и хроничне. У првом случају, грозница, диспнеја и кашаљ доминирају 4-8 сати након излагања алергену. Код хроничне упале, с друге стране, присутни су симптоми као што су кашаљ, лоше осећање, губитак тежине и краткотрајни дах. Овај тип се помиње.

Плућни васкулитис и грануломатоза (Вегнерова грануломатоза). Вегнерова грануломатоза су: хронични синузитис, носне перфорације, крварење у носу, хемоптиза, кашаљ, бол у грудима, грозница, губитак апетита, губитак тежине, слабост. Болести могу бити присутне у носној цеви. Радиолошка слика показује фокусне дужине.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*