Инфламаторни гломерулонефритис

Дијагноза се врши на основу микроскопске слике бубрежног ткива, симптоми не дозвољавају недвосмислену дијагнозу болести. Диференцирање ће узети у обзир секундарну природу лезија услед абнормалног одговора организма на вирусне инфекције (нпр. Хепатитис Б, Ц, ХИВ), бактерије (септикемија, ендокардитис), плазма протеина (нпр. Плазма протеина), итд. Такође је добра идеја да се резултати ове студије представи Европској комисији, Савету и Европском економско-социјалном одбору.

Лечење мембранског плеуралног гломерулонефритиса

Елиминација фактора погодних за развој хроничне бубрежне болести је важна у лечењу гломерулонефритиса. Гликостероиди се примењују у интензивној протеинурији, нарочито код деце и младих особа, код пацијената са оштећењем бубрега и код пацијената са напредним променама морфологије бубрежног дела. Ако не добијете одговор на лечење, препоручљиво је укључити више, нпр. циклофосфамид.

Код пацијената са ниском протеинуријом и хематуријом, оправдана је употреба инхибитора конвертујућег ензима или терапије преоптерећењем (ацетилсалицилна киселина у комбинацији са дипиридамолом).

Процес мембранског плеуралног гломерулонефритиса је обично спор, али прогноза није успјешна, нарочито код пацијената са повишеним нивоима креатинина у крви, особинама нефротског синдрома, хипертензије и неких морфолошких особина бубрежног ткива. Болест је прогресивна до почетка реналне инсуфицијенције у завршној фази. У неким, траје око 1-3 године, у другим случајевима, бубрези функционишу око 10 година без значајног оштећења њихове функције.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*