Меуленграфт-Гилберт тим

Меуленграфт-Гилбертов синдром је урођени поремећај метаболизма билирубина. Одликује га хронична хипербилирубинемија са доминацијом не-коњуговане фракције. Овај ансамбл се наслања аутозомално и доминантно. Синдром је чешћи код мушкараца.

Меуленграфт-Гилбертов синдром не изазива промене у јетри. Запажена је само смањена активност глукуронил трансфера. Овај поремећај доводи до абнормалне спајања билирубина у хепатоцитима. Други узроци повећаног нивоа билирубина у крви треба искључити у дијагнозу болести.

Симптоми Меуленграфт-Гилбертовог синдрома

Меуленграфт-Гилбертов синдром се манифестује у варијабилном интензитету склера и жутости коже. Фактори који изазивају хепатитис су алкохол, физички напор, дијеталне грешке.

Додатно, следећи симптоми могу се јавити као симптоми Меуленграфт-Гилбертовог синдрома: умор, главобоља, симптоми диспепсије. Симптоми често личе на грип. Синдром се разликује од ове вирусне болести само повећањем концентрације не-коњугованог билирубина.

Лечење синдрома Меуленграфт-Гилберт

Меуленграфт-Гилбертов синдром не захтева никакав третман. Потребно је само једити правилну дијету и избјећи факторе који ослобађају жутицу.
Моника Козак

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*