На кожи се појављују ошамућице у више облика

Акутна псоријаза (питириасис лицхеноидес ет вариолиформис ацута) је дерматолошка болест која се дешава са промјенама у природи хеморагичних грудвица или хеморагичне некрозе која, када се ослобађа, оставља трајне и мање ожиљке. Болест подсјећа на варнице и карактерише је коексистенција дифузних васкуларних лезија.

Узроци акутне псоријазе вероватно ће бити повезани са инфективним факторима, а мање за употребу лекова за лијечење других стања.

Симптоми акутне псоријазе

Акутна псоријаза почиње изненада. Често је грозница присутна. Полифилични осип се појављује на кожи, који може имати особине папуларних, везикуларних и пилинг ефеката, често са формирањем депресија у централном дијелу, због коегзистенције процеса распадања.

Акутна псоријаза је релативно честа код деце. Ток болести је много недеља, ау неким случајевима чак и много месеци.

Дијагноза акутне псоријазе

Дијагноза акутне псоријазе заснива се на симптомима болести. У дијагностичком процесу неопходно је искључити хиперергичну болест на мјесту, која се одликује интензивнијим хеморагичним симптомима, као и норицом, који карактеришу интензивнији системски симптоми и појаву исцрпљености иу слузокожама.

Лечење акутне псоријазе

Акутна терапија псоријазе укључује употребу антибиотика у комбинацији са малим дозама глукокортикостероида. У дуготрајним случајевима се могу користити методе убризгавања лезије коже.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*