Неуродегенеративне болести

Хипомитарни хематом је акумулација крви између лобање и чврсте гуме, обично као резултат фактора повреде. Под физиолошким условима, тврда гума се ближи костима и нема слободног простора између структура. Како тело стари, све више и више силе је потребно да се одвоје две.

Браинсх тресе

Шутња мозга је бенигно стање које је последица повреде централног нервног система, најчешће се манифестује посттрауматским губитком свести због поремећаја проводљивости у нервном систему који је резултат повреде. Физикално-хемијски поремећаји који се јављају током тресања мозга у забринутости нервног ткива.

Ботулизам са кобасицама

Ботулинизам или ботулизам је синдром системских клиничких симптома узрокованих дејством неуротоксина који се излучује Цлостридиум ботулинум бактеријом. Ова супстанца утиче на нервни систем, узрокујући секрецију неуротрансмитерске супстанце, ацетилхолин, да буде блокиран од завршетка моторних нерава.

Тим немирних ногу

Синдром анксиозне ноге је болест нервног система коју карактерише стање узнемирености у доњим удовима и осећај замора. Симптоми се појављују само код одмора и нестају током кретања. Процењује се да чак 15 одсто становништва покрива ЕУ ЕТС. угрожена популација је погођена, али је дијагноза синдрома немирних ног изузетно ретка. Узроци.

Упала туберкулозе централног нервног система

Упала туберкулозе централног нервног система се развијају као резултат инфекције туберкулозним микобактеријама. Процес болести обухвата цереброспиналне менинге, церебрално ткиво и субарахноидни простор и карактерише га биохемијске промене цереброспиналне течности. Туберкулоза централног нервног система је један од најчешћих облика болести која се јавља изван плућа. До.

Градови

Градови (синоним за замор мишића) представљају неуромускуларну болест зглоба изазваном поремећеном имунолошком одговором, који производи антитела против структура сопственог тијела. Антибодије против ацетилхолинских рецептора скелетних мишића се производе у урбаним подручјима, што даје карактеристичне симптоме. Болест је преовлађујућа код жена.

Посттрауматска субарахноидна хеморагија

Посттрауматска субарахноидна хеморагија је последица оштећења кортикалних судова и васкуларизације крви до субарахноидног простора. Одмах након активирања стимулуса повреде, пловила уговарају и узроци се не објашњавају. Контракција изазива локалну епидемију исхемије и манифестује се фокалним неуролошким симптомима, што је значајно.

Контузија мозга и интрацеребрални хематом

Контузија мозга и интрацеребрални хематом често су комбиновани и спадају међу најчешће дијагностициране посттрауматске повреде мозга. Контузију карактерише пролијев едем можданих ткива и малих хеморагичних лезија. Такве епидемије се јављају на месту на којем се одвија трауматски стимулус, а истовремено може доћи до повреде супротне хемисфере.

Дренажна рана

Ране бушења су оштећења мозга који продиру дубоко у ткиво – облик такве повреде је рана за стрељање. Оштећење мозга може бити праћено симптомима насталим повредама на посудама и лобањским нервима (нарочито визуелним нервима). Рука за снимање се састоји од улазног отвора, канала за снимање и често излазног отвора. Обично је рана на улазу мања (осим ако није другачије).

Ширите оштећења аксона

Вишеструка оксидна оштећења представљају дијагнозу патоморфолога на бази микроскопске слике оболелог ткива. Снимање главе са компјутеризованом томографијом само показује повећање запремине мозга са малим хеморагичним фокалним тачкама у средини мозга. Такве промене најчешће се јављају код младих након повреда.

Кластер главобоља

Кластер главобоља припада групи главе главобоље без мигрене и карактерише га парокси, једнострани (увек се појављују на истој страни) и веома јака главобоља. За разлику од мигрене, болест је чешћа код мушкараца. Ретко се дешава код деце. Узрок кластер главобоље није у потпуности схваћен. То је познато с временом.

Атрофија бочне отврдњавања

Бочна склероза је хронична и прогресивна болест у којој су оштећене ћелије антериорног рога кичмене мождине. Суштина болести је уништење периферних и централних локомоторних неурона. Болест је ретка, са доминацијом мушкараца, најчешће у старијој доби. Узроци промена у нервном систему нису сасвим јасни.

Гуиллаин-Барри тим

Синдром Гуиллаин-Барри (акутна запаљенска демиелинизирајућа полирадикулонеуропатија) спада у групу болести полиартритиса која узрокује оштећење периферног нерва. То је стечена болест са нејасним узроцима. То је узроковано неодговарајућим одговором хуманог имунолошког система на етиолошки фактор, који може бити вирус (нпр. Вирус). Ебстеина-Барр, цитомегалија, велике богиње.

Мигрена

Мигрена је периодична и пароксизмална једнострана (углавном) или двострана главобоља која се јавља у комбинацији са вегетативним и визуелним поремећајима. То је хронична болест која доводи до оштећења свакодневног живота, која је у већини случајева изазвана стереотипним стимулусима. Мигрена је чешћа код жена, а проценат се повећава са годинама.

Епилепсија

Епилепсија је хронична болест коју карактерише појављивање епилептичких напада у облику симптома насталих због неисправности дела или целог мозга. Она се манифестује изненадним, али спонтаним пролазним симптомима моторне, сензорне, вегетативне или психолошке природе. Треба запамтити да су неки симптоми болести централног нервног система различити.

Хидроцепхалус

Хидроцепхалус је стање повећане запремине цереброспиналне течности унутар лобање. Болест може да се настави без повећаног синдрома интракранијалног притиска, онда је то секундарно, компензацијско стање, а примарна је атрофија беле материје мозга и смањење укупног волумена. Ова врста хидроцефалуса је примећена у старосној атрофији мозга ткива, в.

Синдром интракранијалног високог притиска

Мозак је орган чија је животна средина састављена од елемената костију (лобања), што узрокује чак и благи пораст волумена или масе унутар лобање да би се повећао интракранијални притисак и потиснуо, а тиме и дислоцира структуру централног нервног система, што отежава и чак штети структуру мозга, што је најважније за очување виталних функција.

Артеријска хипертензија код болести бубрега

Артеријска хипертензија је вредност систолног или дијастолног крвног притиска који прелази нормалне вредности и повезан је са повећаним ризиком од можданог удара, бубрега или кардиоваскуларних болести. Тренутно се хипертензија дијагностикује када је систолни крвни притисак на или изнад 140 или дијастолни крвни притисак је на или изнад 140.

Хантингтонова болест

Хунтингтонова болест (или Хунтингтонова хореа, хронична прогресивна хореа) је болест централног нервног система наслеђена аутозомним доминантним путем, коју карактерише деменција, поремећаји личности и покрети холи. Ово је ретки генетски поремећај заснован на дефекту у кодирању генетског материјала.

Паркинсонова болест

Паркинсонова болест (или заразна болест) је хронична и прогресивна болест узрокована дегенеративним лезијама унутар неких можданих структура (субкортичка језгра). Током атрофичних промена у ћелијама црне супстанце постоји секундарни недостатак допамина, супстанце која учествује у преносу стимулуса преко нервних ћелија. Болест.

удар

Васкуларне болести мозга су најчешћа оштећења нервног система. Строкови, које је Светска здравствена организација дефинисала као изненадна хитна стања, са симптомима фокалних или генерализованих поремећаја мозга који трају дуже од 24 сата (осим ако пацијент умре раније), играју важну улогу у том погледу.

Алцхајмерова болест

Алзхеимерова болест је хронична и прогресивна болест, манифестирана деменцијом уз присуство поремећаја когнитивних функција, размишљања, разумевања и бројања. Абнормалности су толико напредне да спречавају нормално функционисање. Болест се најчешће јавља у старосној доби. Разлози нису у потпуности разјашњени. Постоји много преклапајућих фактора.

Мултипла склероза

Вишеструка склероза је хронична неуролошка болест са симптомима насталим услед уништавања мијелинских плашта у неким подручјима централног нервног система. Разлог који би изазвао промене структура нервног система није познат. Генетски услови повезани са већом предиспозицијом факторима животне средине, нпр .: болест, болест, болест, болест итд., Сумњају се.

Оштећење лица

Оштећење лица (ово је ВИИ. Кранијални нерв) може се јавити током многих болести. Повреде након повреде лобање обично су повезане са преломима костију. Тумори, анеуризми, менингитис такође могу оштетити фиброзе лица, док рак, васкуларна болест, мултипла склероза (и) такође могу довести до смањења броја болесника са болестима.

Микозе централног нервног система

Микоза централног нервног система је ретка болест, запаљен процес изазван присуством гљивица у централном нервном систему и клинички се јавља као менингитис, енцефалитис или церебрални апсцес. Упркос свеобезности патогених гљива у животној средини (у земљишту, у води, у гипсу и инсталацијама.

Сифилис нервног система

Пила је инфективна болест која се преносе путем директног контакта (обично током сексуалног односа) – могућа је и интраутерална инфекција фетуса. Узрочни фактор је бледи микроорганизам (Трепонема паллидум), који је подложан спољашњим условима. Болест се јавља са симптомима у многим органима, укључујући централне органе.

Апсцес мозга

Апсцес мозга је морфолошка промена која се јавља у мозгу као резултат запаљеног процеса који се развија након инфекције бактеријама, гљивицама или паразитима. Временом се оболеле ткиве распадају и резервоар течности окружен обликом врећа. Уље може изазвати упад инфективног агенса кроз пут.

Упала вируса централног нервног система

Упале вируса централног нервног система узроковане су пролиферацијом вируса унутар мозга или кичмене мождине, а запаљен процес може се јавити у менингима мозга, субарахноидног простора, можданих ткива или кичмене мождине. Вирусна инфекција назива се асептичко запаљење када агенс не може бити пронађен у цереброспиналној течности.

Прогресивне дисторије мишића

Прогресивне дисторзије мишића припадају групи генетички утврђених болести, оне се карактеришу дегенеративним и атрофичним променама које се јављају на подручју попречно усмерених мишића. Постоје различити карактери са симптомима који су већ присутни у неонаталном периоду – не напредују или полако напредују, а чешћи карактери имају каснији клинички почетак, али напредују.

Церебрална парализа у детињству

Церебрална парализа у детињству представља поремећај покрета и положаја који су повезани са развојним оштећењем незрелег мозга. То су сви услови порекла који произлазе из деловања различитих патогена, што доводи до оштећења централног нервног система током његовог развоја и адолесценције. Дисфункција у нервном систему се и даље може догодити у животу.

Јединствена шупљина

Спинална телесна појава је хронична болест нервног система, која се појављује формирањем карактеристичних шупљина окружених глиалним ћелијама унутар кичмене мождине и присуством фиссуал сензорних поремећаја, атрофије мишића, нутритивних поремећаја и спастичне пареса доњих удова. Разлог за промене није у потпуности објашњен, вероватно.

Акутни пирамидални менингитис

Акутни гнојни менингитис је запаљење које се нагло развија због присуства бактерија у цереброспиналној течности. Процес укључује паузу и меку гуму заједно са субарахноидним простором и карактерише се повећаним нивоом неутрофила у цереброспиналној течности, нездрављеним доводи до развоја упале.

Мождана анеуризма

Аневризма мозга назива се васкуларна малформација присутна од рођења или формирана током живота артеријског суда. Сматра се да се анеуризми развијају као резултат урођене неразвијености мишићне мембране (централне) артерије. Како време пролази, зид зида постаје све слабији и постаје израженије, формирајући карактеристично задебљање звано анеуризмом.

Пролапс спиналног диска

Пролапс интервертебралног диска (интервертебрални диск) је резултат биокемијских промена које се дешавају у његовом делу – у језичком језгру, што доводи до отврдњавања и фрагментације диска. Интервертебрални дискови делују као куглични лежајеви, налазе се између пршљенова и омогућавају правилан кретање кичме. Ако део диска протресе или протресе, то ће проузроковати ово.

Трикуспидна нервна неуралгија

Тригемински нерв је пети кранијални нерв. Честа болест нерва је нервна болест (класична болест је болест у којој је узрок болести непознат, а симптоматска форма је болест различитих стања и болести), који се манифестује пароксизмалним и тешким боловима који се јављају углавном у иннервираном подручју од једне до две гране нерва.

Развојни недостаци нервног система

Развојни недостаци нервног система се односе на примарне поремећаје који се јављају унутар нервног система, који се манифестују при рођењу, тј. Они који имају карактер конгениталних лезија. Осим примарних малформација узрокованих генетским факторима (наследним болестима), чести су и поремећаји централног нервног система који се односе на ефекте.

Оштећење радијалног нерва

Радијални нерв снабдева мишиће у исправљању подлактице, руке и прстију горњег екстремитета. Такође инзервира мишиће: радијатор рамена, претварач и дугачак распршивач палца. Генерално, сензорна иннервација се односи на кожу доњег рука, на средину подлактице и на дорзалну површину руке. Резултати оштећења радијацијског нерва.

Благе когнитивне сметње

Благе когнитивне поремећаје карактеришу благо погоршање когнитивне функције, која је нешто тежа него што би била резултат процеса старења, али није довољна за дијагнозу деменције код пацијента. Процењује се да такве неправилности могу настати чак иу 30% случајева. људи старији од 60 година. старости. Оно што доминира није познато и успостављено.

Васкуларна деменција

Васкуларна деменција карактерише веза између појаве симптома болести и оштећења и патолошких процеса који се развијају унутар церебралне васкулатуре. Васкуларна деменција чини 10-20% укупне. случајеви понашања и когнитивних поремећаја који се јављају код старијих особа. Најчешћи узрок развоја симптома васкуларне деменције је атеросклероза.

Прогресивни супра-нуклеарни шок

Прогресивна супрануклеарна парализа или Стееле, Рицхардсон и Олсзевски синдром је дегенеративна болест мозга са брзом прогресијом симптома Паркинсоновог синдрома и недостатком одговора на третман са препаратима који садрже леводопу. Прогресивна супрануклеарна парализа није честа болест, она се углавном односи на људе преко пет.

Мулти-систем губитак

Мулти-системска атрофија је болест која се јавља са симптомима из различитих система (углавном нервозних). Абнормалности се односе на уринарни и аутономни систем, појављују се особине паркинсон синдрома, синдром мозга и оштећења пирамидног система. Мултипле системска атрофија је неколико болести са различитим интензитетом симптома, болест није.

Фронтално-торзиона деменција

Ендокринова деменција је клинички и морфолошки разноврстан болест нервног система. Ово је болест у којој је тауфа протеин откривен у централном нервном систему, који је одговоран за појаву симптома болести. Ендокринова деменција није доминантни узрок деменције, у већини случајева.

Алкохолна полиневропатија

Алкохолна полиневропатија је синдром клиничких симптома који се развијају код хроничних корисника алкохола. Симптоми су углавном узроковани недостатком хранљивих материја (нпр .: недостатак хранљивих састојака, недостатак храњивих састојака). Тиамин, пиридоксин, пантотенска киселина – витамини групе Б), који одређују правилно функционисање нервног система. Такође, само токсични ефекти алкохола.

Дистонија

Дистониа је болест нервног система који се манифестује појавом нежељених покрета, који узрокују савијање и извртање различитих делова тела. Такви поремећаји доводе до неприродних позиција за пацијенте. Разлози за појаву дистоније нису у потпуности разјашњени. За генетске или друге факторе се претпоставља да играју улогу.

Дијабетска полиневропатија

Дијабетска полинеуропатија је синдром патолошких промена који се развијају у нервним структурама због абнормалних нивоа глукозе у серуму, који и даље трају дуго. Ови процеси узрокују карактеристичне симптоме нервног система. Дијабетска полинеуропатија је најчешћа компликација дијабетеса. Неуролошке банане показују.

Момотониа атропхи

Атрофије миотоније, или миотоничне дистрофије, је наследна болест, карактерише мушка атрофија, посебно код лица и врата, и катаракте, алопеција и гонадална атрофија. Ова миотонија се аутозомално наследи или рецесивно наследи, а чешће се примјећује код мушкараца. Симптоми атрофије миотоније Иницијални симптоми атрофије миотоније.

Лом костију костију лобање

Лом костију костију лобање може бити отворен када се рана коже пробија до тачке прелома или се затвори када је континуитет коже преко прелома нетакнут. Штета може бити линеарна или вишедимензионална. Поред тога, понекад се посматра шупљина (ивице сломљених костију пребацују дубоко у лобању), што може представљати претњу животу.

Апракиа

Апраксија је поремећај који се састоји од тешкоћа или немогућности намерног кретања, под условом да пацијенту истовремено није дијагностикована паресом, атаксијом или сензорним поремећајем. Апракиа се очигледно манифестује у немогућности обављања задатака као што су заптивање, упаљење упале или запечатити писмо. За исправно извршење.

Оштећење средњег нерва

Средњи нерв садржи влакна која снабдевају мишиће покретом: понављајући едем, радијални бендер зглоба, дуга палмера и површински бенд прстију. Такође инзервира друге мишиће који се баве савијањем, а мишићи одбацују кратак палц и палац. Поред тога, средњи нерв снабдева кожу палца и прста са осећајем на длану.

Ацуте цхоре

Сиденхамски сандбок је познат и као мала, мања или реуматска песка. Осим симптома из нервног система, појављују се запаљене промјене у срцу (перикардиум, ендокардиум и срчани мишић) и реуматске абнормалности у зглобовима. Целокупна клиничка слика је одговорна за прошлост и нездрављену стрептококну инфекцију, у садашњости.

Конвулзије са грозницом

Према тренутној класификацији, вибрације грознице припадају једном од епилептичких синдрома. Фебрилни конвулзије су најчешћи узроци епилептичних напада у детињству. Појава фебрилних конвулзија односи се на индивидуалне генетске предиспозиције и променљивост хипертермије; механизам одговоран за болест још није објашњен.

Синдром пост-трауматске повреде

Посттрауматски синдром је болест са типичним симптомима, који се развијају као резултат озбиљних повреда лобање и могу бити присутни чак и неколико мјесеци или година након повреде (обично нестају након неколико недеља). Посттрауматски синдром се такође може јавити као резултат других трауматичних догађаја. Посттрауматски синдром се најчешће јавља када се у другој половини 20. века.

Наследња атакија кичме

Наследна атаксија спине или Фриедреицхова болест је синдром са типичним клиничким знацима у нервном систему који се развија као резултат генетских фактора. Кључни напад најчешће се наслеђује аутосомним рецесивним начином. Понекад се примећује такозвани „меки закон“. абортибилне форме које карактерише њихово присуство.

Грлића материце спондилоза

дегенеративне промене у дијелу грлића кичме могу изазвати компресију корена и кичмене мождине, што се манифестује карактеристичним клиничким симптомима. Синдром промена познат као цервикална спондилоза састоји се прије свега од раста костију присутних на ивицама ивица, пролапсима једног или више међусобних дискова или отицањем једног или више њих.

Оштар холинергични синдром

Акутни холинергични синдром је синдром симптома узрокован вишком ацетилхолина у организму или супстанцама које се примењују споља, што узрокује стимулацију симпатичног нервног система. У физиолошким условима, ацетилхолин је основни предајник у предратним симпатичким завршетком система иу послератним ганглионским нервним влакнима, вт.

Оштећење обичног фибула нерва

Фибула фибуле обезбеђује мускуларне ножне исправљаче (или дорзалне флексоре) са заједничким влакнима, и сензорну кожу спољашње површине доњег ногу и стопала. Обичан фибула нерв је подељен у две гране: дубоки фибула нерв и површни фибула нерв. Узроци оштећења заједничког стреличког нерва У свом току, заједнички стрелни нерв се окреће једно према другом.

Штита ишија

Ишијатични нерв је најдужи и најгушћи периферни нерв. На задњем делу бедра подијељен је у заједнички и тибијални фибула нерв. Простор кретања снабдевања укључује мишиће две главе бутина, хемисферичног, семимембраног и аддуцтора великих бутина (задње се испоручује заједно са веошким нервом). Укупна парализа ишијског нерва ретко се види. Чак.

афазија

Афазија је поремећај разумевања говора или израза мисли у речима, иако у говорном систему нема абнормалности. Читање и писање, као активности које су блиско повезане са говором, често су поремећене у току афазије. Клиничка слика поремећаја зависи од многих фактора. Афазија се дешава различито код деце и младих, а различито код деце и младих.

Вибрације новорођенчади

Неонаталне вибрације су мање тешке од оних код старијих или одраслих. Они су суптилније изражени и указују на присуство абнормалности унутар централног нервног система новорођенчета. Они такође могу бити симптом електролитичких или метаболичких поремећаја система. Типични генерализовани тоник-клонични напади.

Арсенска полинеуропатија

Полиневропатија арсена је болест која се манифестује поремећаји нервног система, који се јављају као резултат тровања арсеном. Тренутно арсенске полинеуропатије ретко се посматрају и могу бити акутне или хроничне. Тровање може доћи кроз злоупотребу медицинских производа који садрже арсен или потрошњу хране загађене арсеном.

Половина промена у нервном систему

Половина промена у нервном систему често се помиње као узрок полинеуропатије, али опажена пареса у овом стању је узрокована оштећивањем ћелија предњег рога кичмене мождине и самих мишића, а не промјенама периферних нерва, које су узрок полинеуропатије. Метални вод је у основи никад узрок акутног тровања и.

Неуронска фиброза

Неурофиброматоза или неурофиброматоза је болест која припада нервним и кожним синдромима. Они су узроковани појавом развојних поремећаја са функцијама дисплазије у ткивима, који потичу из свих три клица, углавном ектодерми. Због ненормалне диференцијације и кретања ћелија у раној фази развоја.

Чврстоћа тумора

Отклањање тумора је болест укључена у синдроме нервног и кожног. То се дешава са специфичним променама које се развијају унутар мозга, коже, а понекад и унутрашњих органа (нпр. Унутрашњих органа тела). срца, бубрега и јетре). Чврстоћа тумора се наследи аутозомним доминантним путем, болест је повезана са абнормалностима уоченим у кохлеји.

Дегенерација кичмене мождине

Дегенерација кичмене мождине је болест чији су симптоми узроковани недостатком витамина Б12 у телу. Ово доводи до синдрома симптома узрокованих оштећењем нервног система. Клиничке карактеристике дегенерације кичмене мождине су парестезије у даљим деловима удова (стопала и руке) и атаксија и паресис.

Хорнеров тим

Хорнеров синдром је стање настало услед оштећења симпатичног влакна (или њиховог медија) који снабдева одређене орбиталне и образне структуре. Овај синдром се може јавити у случају веома различитих локација процеса болести, пошто се само мушки медијум кичмене мождине или влакна која трче до (или од) овог медијума могу бити оштећени, што је везано за.

Анартхриа

Анартхрија или дизартрија су термини који дефинишу поремећај говора који се могу јавити у механизму оштећења извршног апарата, тј. Мишића укључених у артикулацију. Ове мишићне групе укључују језик, меку непцу, ларинкс и усне. Оштећење може доћи до мишића или живаца који их испоручују (погрешно).

Урођена миотонија

Урођена миотонија, или Тхомсенова болест, је аутосомално доминантна или рецесивна наследна болест која је чешћа код мушкараца. Карактеристична карактеристика је продужена контракција мишића са споро релаксацијом (овај поремећај се открива приликом покретања кретања), који је повезан са абнормалностима метаболизма мишића, који ометају.

Фронтални мишични синдром глежња

Плетено прокопање пролази кроз уски простор, где је лако постати компримиран. Због свог посебног положаја, то је као у резу. Спредња скелетна мишица ограничава раменски брахијални плексус са предње стране, док су средњи коси мишићи или цервикално ребро присутни са задње стране, зависно од тога где се врши компресија. Смањивање или хипертрофија мишића.

Оштећење тибијалног нерва

Тибијски нерв обезбеђује покрет мишића укључених у савијање стопала и соли, а сензорна је на задњу и доњу површину доње ноге заједно са задњим делом стопала. Оштећење тибијалног нерва је повезано са губитком или оштећењем функције мишића: трбухом тела, књигом скејта, леђима тибије, дугим прстом и прстом, кратким бендом.

Оштећење фемур нерва

Феморални нерв снабдева мишићима лумбалног и кукастог мишића, дорзалним и четвртастим ногама бутине покретом. Осетљиво повређује кожу на предњој површини бутине и унутрашњој страни доње ноге и ногу. Узроци оштећења феморалног нерва могу бити повреде, тумори у карлици, притисак на коријене кичменог живца (често узрокован пролапсом кичмених дискова). Повреда.

Самостално дрхтање

Независно дрхтање или мала болест је болест централног нервног система чији су основни и доминантни симптоми вибрације руку и главе. Независно дрхтање је један од најчешћих моторичких поремећаја, процењује се да се јавља чак и код 5 процената укупне популације, вероватноћа развоја болести се повећава са годинама. Може доћи до интринсичног тремора.

Оштар антихолинергични синдром

Акутни антихолинергични синдром је синдром симптома болести повезан са оштећењем активности ацетилхолина на мускаринском рецептору, помоћу којих ацетилхолин испуњава своју биолошку улогу у нормалним условима. Најчешћи узроци антихолинергичног синдрома су тровање биљкама, које садрже такозвани „антихолинергични синдром“. активни алкалоиди.

Атрофија спиналног мишића

Атрофија спиналног мишића је генетска болест нервног система, наслеђена аутосомним рецесивним путем. Узрок болести је уништење мотонеурона унутар кичмене мождине, што доводи до слабости мишића и доводи до њихове атрофије. Атрофија главних мишића карактерише велика варијабилност у клиничком току и симптомима.

СД СДВ

Фарингеални хидрид је акумулација цереброспиналне течности између тврде гуме и арахноида. Повреда често доводи до прекида у континуитету пруге, која резултира у избацивању и акумулацији текућине у облику воде у подлози. Не постоји простор између тврде гуме и пацова. Његова производња.

Телесна деменција лево

Лијечена деменција је болест која се развија са клиничким знацима паркинсонизма и деменције. Присуство депозита алфа-синуклеина, које се називају тела левице, приказано је интрацелуларно. Већина случајева се дијагностикује само након неуропатолошког прегледа и показује абнормалне уметања унутар структура централног система.

Мениере тим

Мениереов синдром је болест која се јавља као резултат оштећења атријалног и кохлеиног нерва и карактерише га запљенење вртоглавице, укључујући тинитус и оштећење слуха. Симптоми се понекад могу јавити након инфекције средњег ува и повреде лобање. Међутим, чешће се тим развија у људима унапред.

Хајнова болест – Медина

Хеинего-Мединова болест, или акутна инфламација антериорног рога, болест се манифестује у симптомима нервног система, који се развија као резултат оштећења неких његових структура, што је последица вирусне инфекције. Микроорганизам који је одговоран за избијање Хеинего-Медина болести спада у групу ентеровируса.

Лом основе лобање

База лобање има сложену структуру. Конструкције костију које окружују виталне делове централног нервног система, као што је проширено језгро или мозак, садрже компактно коштано ткиво отпорно на трауме, док неке структуре лобање чине деликатно ткиво које је подложно оштећењима. Типична лобања у конструкцији је блиска веза између кости и тврде гуме, што узрокује.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*