Нивои одржавају себе током целог живота

Фиброма је поремећај коже са фиброзном реакцијом која се јавља независно од узраста (тврда фиброма) или са промјенама које се развијају током интраутериног живота (мекана фиброма – међутим, понекад се појављују абнормалности коже).

Симптоми фиброма

Мекана влакна су у облику тумора или нодула сличних врећама, понекад се могу превући прстом у кожу. Обично су бројни и блиски су здрави или благо тамнији у боји него браон кожа.

Типична бројна фиброза се јавља током периода Рецклингхаусенове болести. Мале абнормалности се обично налазе око врата и врата, нарочито код старијих жена. Цвјетови трају доживотни, немају тенденцију да спонтано дају пут.

Хард влакна су обично појединачне или финије промене. Кожа је браон или нормална. Типична карактеристика је померљивост неправилности на подлогу. Удови су карактеристична локација. Ова влакна најчешће се развијају у старом и средњем добу.

Дијагноза фиброма

Одређивање фиброма дијагнозе није тешко, клиничке карактеристике абнормалности коже су најважније. У диференцијацији ће се узети у обзир ћелијска својства, папилома и масти (у случају меких влакана) и влакнаста посуда и келоиди (у случају тврдих влакана).

Лечење фиброма

Третирање фиброма није неопходно. Само дисфигуриране лезије захтевају хируршку интервенцију уз уклањање абнормалности коже.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*