Новорођена бешика Лисзајец

Новорођени бешум Лисзацеа припада групи кожних обољења заразног карактера. Инфекција је узрокована стафилококама, појављује се експресија и осип који се шири на бешике на кожи током првих недеља живота, међутим, нема општих симптома током новог блиставог лишаја.

Стапхилоццус инфекција (обично златна) може се десити у болницама у одјељењима гдје су новорођенчади присутни након рођења. Пренос микроорганизма вероватно ће се јавити током његе од стране медицинског особља.

Симптоми лишаја новорођенчади бешике

На заразној кожи новорођенчади појављују се блистери. У почетку садрже серијски садржај, касније садрже серозни и ужасни садржај. Место лезије може варирати, а трајање болести је обично неколико дана.

У току лишаја новорођене бешике нема повећања температуре, лимфаденопатије или повећања јетре.

Лечење неонаталног алвеоларног лишаја

Терапија код новорођенчета алвеоларис је само локална, користе се аеросоли и креме које садрже антибиотске препарате или дезинфекциона средства. Ретко је неопходно користити лекове уопште. Ово је случај у случајевима напредних и веће површине коже.

Прогноза у новорођенчадима

Новорођени бешумац Лисзајец обећава добре изгледе. Локални третман је обично довољан. Само друге стафилококне инфекције, које често коегзистирају са алвеоларним лишајима, могу представљати ризик.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*