Одсек за сепарацију мехура епидермиса

Дијагноза раздвајања блистера је могућа на основу клиничких карактеристика лезија коже, њихове локације и начина насљеђивања. Такође је важно имати медицинску историју блиставог одвајања епидермиса код чланова породице.

Диференцијација сепарације мехурића епидермиса једне од других могуће је путем микроскопских електронских прегледа и употребом моноклонских антитела. Штавише, пренатална дијагностика извршена на фетусима у 17. и 20. недељи њиховог живота, током које се узимају сејеви уз употребу фетоскопа, омогућује утврђивање дијагнозе болести пре порођаја. Резови се процењују ултраструктурно и користе одговарајућа моноклонска антитела.

Пренатални тестови омогућавају не само потврђивање генетског дефекта, већ и процјену структуре коже. Према томе, пренатална дијагноза може спасити животе тако што штити од непотребног абортуса. Генетско саветовање обично не омогућава утврђивање ризика од настанка болести током следећих трудноћа.

Третман и прогноза блистер формирања епидермиса

Не постоји узрочни третман за одвајање бешике од епидермиса, јер је болест генетска по природи. Молекуларни тестови су омогућили откривање гена одговорног за развој симптома болести, који се у будућности може користити за генску терапију.

Спољни локални третман је само симптоматски, важно је заштитити од повреда, што иницира неправилности у пост-трауматским подручјима. Поред тога, у облику дистрофичног блистер сепарације епидерма, добијени терапеутски ефекат се добија након употребе ензима колагеназе-фенитоина који блокира лекове, у трајању од неколико недеља, уз постепено смањење дозе лека, све док његово потпуно укидање.

Прогноза раздвајања блистера зависи углавном од облика болести. Неке сорте доводе до смрти након порођаја, друге су различитог интензитета, али могу потпуно нестати у старости.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*