Остаци Носи ткиво Ја носим полип

Остаци плаценте су његови фрагменти остављени у утериној шупљини након уклањања плаценте, плацентна полип су ткива обложена снажно везаним крвним угрушцима.

Већи полипи проузрокују излучивање контракције, а доњи полип се често креће у цервикални канал, тако да се може осећати палпацијом или гледањем на видним очима.

Симптоми остатка плаценте и плаценте

Присуство остатака лежајева или леђних полипова је повезано са крварењем и инфекцијама. Крварење се дешава јер се повређени судови не могу смањити колико је то могуће током порођаја, а налазе се у матерничком зиду где се дешава делимично нестабилна плацента.

Крварење обично почиње на крају прве или друге недеље порођаја, обично се дешава изненада и обилато, а примена систолних средстава не ослобађа крварење уопће или само мало и кратко време.

У случају високо патогених бактерија, инфекције се јављају не само у ткиву плаценте и околне слузокоже материце, већ иу дубљем мишићном ткиву. У почетку, дакле, долази до локалног мукозитиса и упале мишића у утерини, са типичним симптомима: болом, грозницом, брзим и плитким срчаним тлаком.

Остаје лечење у присуству ткива плаценте и плаценте

Циљ лечења је евакуација остатака лежајева. Тренутно, у случају сумње на аномалије под покровом антибиотика, врши се вагинални преглед и шупљина материце се проверава прстом.

Симптом који указује на ткива плаценте која су остала у шупљини је пропусност цервиког канала, понекад са присуством остатака. Ткива или плацента полип се уклањају под покровом антибиотика прстом или специјалном великом и широком кашиком (препоручује се употреба кашике, ако зид материце није гладан након уклањања посмртних остатака).

Ако је телесна температура тачна, овај маневар треба извршити одмах, али у случају грознице антибиотике треба давати све док се не сруши (најраније 3-4 дана након смањења основне телесне температуре), осим ако крварење је богато, јер је то индикација за хитну интервенцију.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*