Оштар чир на желуцу

Оштар чир на желуцу је жариште губитка мукозне мембране стомака. Обично је узрокован тешким стресом.

Налази се на следећим случајевима: опсежне опекотине, хируршке процедуре, септикемија, тешке повреде, оштећење централног нервног система, изложеност лековима углавном НЛП и кортикостероидима.

Системска ацидоза такође доприноси оштећењу желудачне слузокоже. ПХ унутар ћелија се смањује као резултат хипоксије и смањеног тока крви у мукозној мембрани. Промена стимулације вагусног нерва може такође бити вјероватан узрок акутних улкуса.

Симптоми акутног чирева желуца

Акутни чир на желуцу може се разликовати у клиничкој форми, од мањих лезија до животних опасних лезија.

Лечење акутног чирева желуца

Акутни чир на желуцу се третира антацидом хлороводоничне киселине и трансфузијом крви. Главна болест такође мора бити третирана.
Моника Козак

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*