Оштећење сјеверног нерва

Ишијатични нерв је најдужи и најгушћи периферни нерв. На задњем делу бедра подијељен је у заједнички и тибијални фибула нерв. Простор кретања снабдевања укључује мишиће две главе бутина, хемисферичног, семимембраног и аддуцтора великих бутина (задње се испоручује заједно са веошким нервом).

Укупна парализа ишијског нерва ретко се види. Чак и када су влакна оштећена на бутину, симптоми повезани са повредама уобичајене фибуле преовлађују, а мишићна пареса тибијског нерва је мање изражена.

Узроци оштећења сјеверног нерва

Узроци оштећења сјеверног нерва могу се сјечити и пуцати повреде, преломи карлице и фемура, тумори карлице и притисак на глави фетуса током испоруке. Инфекције сјеверног нерва могу такође резултирати неправилним интрамускуларним ињекцијама лијекова у задњицу.

Симптоми пареса се затим примећују одмах након ињекције, а бол се обично јавља мало касније. Понекад, када се лек примењује око Ишијатичног нерва, симптоми се развијају тек након неколико сати или дана (поремећаји се обично примећују у области ињернације ножева).

Симптоми оштећења сјеверног нерва

Оштећење стабла сјеверног нерва узрокује парализу мишића стопала и прстију и бендера колена. Одмориште је тешко оштећено. Пацијент подиже доњи екстремитет због пада ноге. Одзив капи се подиже и колено се одржава.

Поремећаји осећаја налазе се на спољашњој површини доњег краја и на целој стопалици, изузев мале површине на централној површини стопала (ово подручје иннервира влакна феморалног нерва). Поремећаји исхране, васкуларни поремећаји и бол су чести након оштећења сјеверног нерва.

Лечење оштећења сјеверног нерва

Управљање понашањем у случају оштећења сјеверног нерва се састоји углавном у употреби масажа и активних и пасивних кретања. Методе које користе електростимулацију, ултразвук или ласер су такође корисне.

Терапија је усмерена на обнављање правилне функције ишијског нерва, често често захтева дуготрајно лечење, а понекад није могуће потпуно одрећи паресу.
Мариусз Кłос

Проф. др. Мед. Вłадисłав Јакимовицз Клиничка неурологија у контексту Приручника за студенте медицине „, ед. Миецзисłав Голдсзтајн, ед. ПЗВЛ Медицал Публисхинг Хоусе, Варшава.
– Општа дијагноза унутрашњих болести „, Е. и А. Брусх, ед. ПЗВЛ, Варшава.

Коментари Оштећење сјеверног нерва

Паула | 2012-07-10 23:16

Иста ствар је утицала на мог мужа. Као да су само лекари изрезивали неки желе испод колена (који се касније испоставило да није опасан, нити је био разлог недостатка осећаја у стопалима). током сечења највероватније су оштетили ишијатски нерв и овај нерв је повукао остатак. То значи да се не можете осећати у ногу или померити прсте. и чекали смо да добијемо добар месец за рехабилитацију, сада већ постоји болница за рехабилитацију, а шта не знамо?
Надам се да ће након свега тога осјетити и да ћете моћи ходати без метака.

Рамзес | 2012-07-21 10:07

Моја прича са парализом сјеверног нерва је веома дугачка. Од 2010. године (хируршки, када се замени вештачки ацетабулум ендопротезе кука), ишијатски нерв је парализован. Стопала је потпуно пала, то је много болело, то је заслужено. Добио сам Габабпентине седам мјесеци, Трамал. Пацијенти се не могу описати. Овај проблем је засенчио узрок парализе. Током поступка, ацетабулум није био анатомски постављен, а кости од карлице: ножни, пубични и део стегненице – мањи произвођач мача – били су фрактурирани. Ортопедиста је након неког времена изјавио * да није приметио ове преломе * Тренутно се нога креће, али нажалост то није добро. Морате управљати карличетом. Таква ноћна мора ми је припремила доброг ортопеда у доброј клиници *. Пошто сам био независна, активна особа, постала сам зависна од других. и шта могу учинити у вези с тим?

Мирек | 2012-08-03 13:45

У мом слуцају сам први пут осетио бол од моје леве задњице уз задњи део ноге до мог малог прста. После три недеље сам научио да опет ходам, бол се умирила и још увек имам проблеме са ходањем. Боли ме одмах, централни задњи део телета, мркам и још увек имам празничну трбуху на левом доњем делу стопала, бочне стране и са врха где осећам пење и централни задњи део стопала стално је надувана за још један или мање и често видите мале вијене вене. Пре недељу дана бол у овој стопалици била је мало смањена – проверавам то прстом и неурохирург је рекао да види напредак, тако да ме сада не шаље за операцију. Рекао је да се диска разливала између Л4 и Л5, али само додирнула нерв. Ја патим од почетка маја 2012.

Беата | 2012-08-18 17:15

Беата
Пре две недеље, током операције имплантације замене колена моје десне ноге на ногу, оштећени су феморални нерв и фибула леве ноге. Мама не помера њу, а сада јој се придружи бол. Доктори одговорни за операцију кажу да не знају шта се догодило и опере руке. После две недеље Мама је пребачена у одељење рехабилитације. Сломљен сам. Не знам да ли ће рехабилитација бити успјешна или ће моја мајка моћи да се креће сама.
Враћајући се узроку паресиса, то је вероватно резултат неправилног администрирања анестезије у кичми, или како ми је један од анестезиолога покушао да ми објасни, од изненадног кретања пацијента током поступка.
Доктори оперу руке а мајка је везана за кревет.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*