Оштећење стомачног нерва

Феморални нерв снабдева мишићима лумбалног и кукастог мишића, дорзалним и четвртастим ногама бутине покретом. Осетљиво повређује кожу на предњој површини бутине и унутрашњој страни доње ноге и ногу.

Узроци оштећења феморалног нерва могу бити повреде, тумори у карлици, притисак на коријене кичменог живца (често узрокован пролапсом кичмених дискова). Инфекције феморалног нерва са симптомима овог стања често се примећују током дијабетеса.

Симптоми оштећења феморалног нерва

Оштећење фемурног нерва се јавља са слабљењем функције савијања стегна и немогућношћу да се исправи доњи део ногу. У клиничком току доминирају симптоми повезани са губитком функције квадрицепсуларног мишића бутине, функција лумбално-биодичког мишића је много мање оштећена, јер добива моторну иннервацију и од лумбалног плексуса. Пацијенти са оштећењем феморалног живца имају потешкоће у ходању.

Пацијент не може поравнати удио колена који се савија, што се посебно манифестује код пењања по степеништу и устаја из столице. Док леже на леђима, пацијенти не подижу усправни доњи екстремитет, јер је његово савијање у зглобу (у зависности од функције лумбално-биодијалног мишића) тешко оштећено. Временом нестају квадрицепсуларна мишићна влакна. Осим тога, рефлекс колена се подиже или ослаби.

Лечење оштећења феморалног нерва

Побољшање у ходу може се постићи постављањем посебног шина за ојачавање удова у коленском зглобу. Пацијенти са оштећењем феморалног нерва захтевају дуготрајну рехабилитацију. Масаже и друге физиотерапеутске третмане треба редовно примењивати сваки дан.

Направљени су, наравно, после уклањања са доњег удова који ојачава колени спој шине. Инхибитори ензима холинестеразе коришћени су у фармаколошким препаратима (ова супстанца разграјује неуротрансмитер ацетилхолин у нормалним условима, чиме инхибира његово дејство утиче на продужење активности нервног система узроковано дејством ацетилхолина).
Мариусз Кłос

Проф. др. Мед. Вłадисłав Јакимовицз Клиничка неурологија у контексту Приручника за студенте медицине „, ед. Миецзисłав Голдсзтајн, ед. ПЗВЛ Медицал Публисхинг Хоусе, Варшава.
– Практична неурологија „, Антони Прусински, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.

Коментари Оштећење феморалног нерва

Барбара | 2013-10-26 14:28

Добродошли 🙂 После операције уклањања феморалног тумора у 2011. и јануару 2013. године. Проблем је што ногу и даље боли и укочи, а пета се увија у пето. Не могу да седим, да будем дуго времена и да имам проблем са ходањем: (Доктор је наредио ЕМГ-у на Ишијатичном нерву. На жалост, преглед није показао ништа, тележни нерв такође и по реду, једина ствар коју човек ради испитан је изјавио да није осетио феморални нерв. Нога је око 3 цм тања у обиму. Колико дуго могу да узмем таблете за болове, шта да радим и шта да поздравим? ДОРЕТЕ 75мг, 2 комада у а време и не помаже много. Имам утисак да доктори не верују у бол.

Роберт | 2014-01-31 13:46

Покушајте да почнете да ходате у глине, скачете или друге високе војне ципеле. помаже мало. Добро сам вас добро разумео, борио сам се са ЗУС-ом од августа 2012, због тога сам изгубио свој посао, а сада сам инвалид са друге групе. ЕМГ је пронашао оштећење живчног бора.
у рани неурозни нервни систем се ширио, руке су ме послале у ортопедију, која је вероватно и ширила моје руке. И још увијек чујем младе године (32 године) као да је то лек за читаву болест.
Молим вас, дођите до клинике за лијечење болова на неко вријеме, помаже вам, мада за мјесец дана одмора. Д. и не престане, али увек је нешто. Поздрав и ЗДРАВЉЕ.

Лаванда 2014-14 | 2014-02-10 09:56

Добродошли. У септембру 2013. године сазнао сам да сам ударио леви квадрицепс мишиће (притисак киле на феморални нерв). Не желе ме одвести у болницу. иду за масаже али и не дају много. Телеци су преузели рад бутина и вежбе које радим не делује добро. још увијек не може спонтано подићи равнену ногу док лежи. да ли би ми акупунктура могла помоћи, где бих ишао да видим ефекте? Немам снаге да се више борим против овог нестанка: (.

Ново. | 2014-10-16 21:52.

Мислим да неко претерује са рекламама које су нејасан текст. Ово онемогућава коришћење информација на овој веб страници.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*