Новости

Peruvian Maca – mišljenja i cijena, gdje kupiti

Maca, ili Lepidium meyenii ( Lepidium meyenii .) – vrlo zanimljiv korijen povrća iz porodice kupusa, rođak poznatog repa, rotkvice, senf i brokule

Foto: Depositphotos.com. Autor:. Ildi_papp

Ova priča počinje u Peruu. Lokalni poljoprivrednici prvi primijetili efekte ove biljke na stoku. Životinje koje su pasle na polju distribucije makija, bila je jača, zdravija, monter od svojih drugova i često uživaj.

Tako je otvorio jedan od najmoćnijih afrodizijaka i adaptogeni na planeti. To je bogata vitaminima (B2, B6, B12, C i niacin), minerali (željezo, kalcij, jod, mangan, kalij i cink), aminokiselina i drugih supstanci, posebno korisna za zdravlje žena.

Da jedu korijen povrće je najbolje svježe, ali da je u našim supermarketima je problematično. U ovom slučaju, pogodan biološki aktivnih dodataka koji sadrže prah, od ljekovitog korijena. Prosječna doza za odrasle:. 500-1000 mg lomljenog maka u dan (neki izvori kažu da je 3000-5000 mg)

Korisni svojstva

Maca korijen može sudjelovati u liječenju mnogih bolesti, počevši od depresije i završna obrada s rakom. To je stvarno efikasan adaptogen, povećanje efikasnosti organizma, otpornost na stres i infekcije zbog efekta na endokrini sistem tijela.

biološki aktivnih supstanci u sastavu Lepidium meyenii reguliraju proizvodnju kortizola (hormona stresa) u hipotalamusu i stimulišu aktivnost nadbubrežne žlijezde.

Tokom menopauze

Maca korijen se može koristiti kao analogni hormonske terapije (HRT) kod žena u menopauzi. Klasični HRT uzrokuje jajnika do atrofije i mogu poremetiti proizvodnju hormona, a koren nema takvih nuspojava.

U borbi s neplodnosti

Biološki aktivni dodatak prehrani koji sadrži Maca korijen, koriste mnoge žene u borbi protiv neplodnosti. Uprkos očiglednim nedostatak znanstvenih podataka u ovoj oblasti, australijski naučnici su sproveli broj studija na štakorima. Dok uzimanja biljni ekstrakt u laboratorijskim životinjama pokazali povećanje plodnosti.

Za zdravlje žena

neprijatne simptome tokom menstruacije su povezani ne samo s hormonalnim udara, ali sa deficitom vitamina i minerala koji su potrebni žensko tijelo. Maca korijen podržava hormonalni balans i hrani ćelije sa antioksidansima. Na taj način smanjuje menstrualne i glavobolje, smanjuje rizik od krvarenja, ublažava razdražljivost.

Afrodizijak

Hvala Peruanski afrodizijak došao u Evropu i Rusiju iz podnožju Anda – rodno mjesto peruanske maka. Koren ove biljke je efikasna za erektilnu disfunkciju izazvana teškim stresom. Njegov prijem, tvrde stručnjaci sposobni za jačanje ljudskih libido za 180% . Još jedan, malo je poznato da Rusi, ali vrlo popularan na Zapadu biljni afrodizijak Damiana ode.

Za gubitak težine

U knjizi “štitne dijeta: upravljati vaš metabolizam za mršavljenje,” Mary J. Chaumont napominje da Maca korijen i slične adaptogena biljke su odgovorni za protok energije, dati snagu, regulirati štitnjače i najprirodniji način za ubrzavanje metabolizma. To je, pak, omogućava vam da spali više kalorija i da se bore pretilosti. Međutim, koristeći samo jedan Mac za mršavljenje, morate shvatiti da brze rezultate neće.

Ispitali smo korisna svojstva Maca korijena, vrijeme je nuspojava. Ovdje su glavni: glavobolje, nesanice, stomačne tegobe, žgaravica, plače, hormon zavisne akni i povećan broj otkucaja srca. Obratite pažnju na jedan od simptoma – odmah smanjiti dozu

.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *