Поред тога, морају се узети у обзир и други неуролошки поремећаји

Основни симптом дистоније је карактеристичан нехотични мишићни спаз у различитим деловима тела, који се не могу контролисати и независно од воље пацијента.

Ненамјерне контракције утичу на агонистичке и антагонистичке мишиће (т.ј. мишићи мишића мишића агониста и мишићи мишића мишића мишића мишића мишића родних агониста). Комисија ће наставити да блиско сарађује са државама чланицама (нпр. Групу за савијање и друге одговорне за исправљање удова).

Њихово преклапање са било којим покретима је карактеристично, тј. Зависи од воље пацијента (нпр. Воље пацијента, воља пацијентовог тијела, воља пацијентовог тијела итд.). достићи објекат руком). Контракције се често карактеришу значајним боловима и могу изазвати било какви покрети.

Карактеристично је посматрати побољшање под утицајем стимулуса, нпр. Ако додирнете одређена подручја, симптоми често нестају након ове процедуре.

Због природе симптома, растојање је подељено на фокусне дужине (што се тиче само нпр. Трептање капака, контракција мишића врата, грлића, руку), сегментне (нпр. Мишића тела, мишића мишића тела, мишића мишића мишића мишића мишића мишића мишића тела, мишићи мишића мишића мишића мишића мишића мишића тело, итд.). ко-постојање прекомерног затезања капака са контракцијом других образних мишића или грлића), мултифокалне (симптоми се односе на бројне локализације), полу-фокална (контракција се јавља на једној страни тела) и генерално (тешке форме спречавају нормално функционисање, у којима контракција погађа многе групе мишића).

Препознавање удаљености

Одређивање дијагнозе дистоније могуће је након откривања типичних клиничких симптома и након темељног интервјуа ради одређивања природе симптома, њихове тежине и ситуација у којима се појављују.

У неким случајевима могуће је потврдити болест вршењем одговарајућих генетских тестова. Важно је одредити да ли дистонија реагује на употребу малих доза препарације леводопедије с инхибитором ензима декарбоксилазе (ако се потврђује добар терапијски ефекат, то је тип 5 дистоније).

Диференцијација дисторзије треба првенствено узети у обзир смањивање пола лица, психогене дистензије, Вилсонову болест и друге услове са сличним клиничким знацима.

Осим тога, треба узети у обзир и друге неуролошке поремећаје, при чему почетни симптом могу бити нехотични покрети различитих делова тела (нпр. Мускулоскелетни систем, локомоторни систем итд.). током можданог удара, тровања, инфекције или неког другог стања).

Лечење дистонија

Фармаколошке процедуре и, у неким случајевима, хируршке методе су коришћене за лечење дистоније. Ако су симптоми жариште, корисни терапеутски ефекат се добија након ињекција ботулинум токсина (међутим, овај поступак захтева понављање, сваки одређени временски период).

У облику дистоније са генерализованим нежељеним покретима користе се препарати леводопеје, који су често ефикасни. Поред тога, могу се примењивати холинолинолитички лекови, баклофен или неки бензодиазепини.

Индикације за хируршки третман дистенса одређују се појединачно у случајевима неефикасности конзервативног третмана уз употребу фармаколошких средстава.

Симптоми из мишића врата могу бити хируршки третирани нервизацијом мишића одговорних за дистонију, ау генерализованим облицима оштећења структура централног нервног система – бледо дугме или брдо – се хируршки тражи или стимулише високофреквентном струјом, назван „бледи таламус“. Јасно језгро.

Прогноза удаљености

Одговарајући третман дистоније (користећи фармаколошке или хируршке методе) често се побољшава, али код неких пацијената абнормалност се повећава, а трајна инвалидност се развија током времена. У случају вокалних жица, могу се појавити и компликације у облику гласовних поремећаја.

Често је растојање повезано са значајним погоршањем свакодневног живота и међуљудских односа. Депресивни поремећаји и ниско самопоштовање су чешћи код пацијената са дистонијом. Многофокални, полифокални и општи услови су нарочито неповољни због повећане површине захваћене абнормалношћу.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*