Поремећаји полне диференцијације

Оба су истинита јајницима и нуклеарном ткиву у истој особи. Оба ткива могу се развити унутар једног органа или ређе, са јајницима са једне стране и језгром са друге стране. У већини случајева спољашњи сексуални органи су оба типа. Повећање груди и менструално крварење су честе код пацијената.

Женски генетски секс се обично налази, кариотип је мање присутан и само неколико процената пацијената има мушки генски секс. Лечење је оперативно и зависи од идентификације пацијента и његовог или њеног сексуалног понашања (мушког или женског) и природе (мушког или женског) процеса сазревања и присуства родних специфичних унутрашњих и спољашњих гениталних органа.

Обоје су наводно женске

Најважнији критеријум за дијагнозу остеоартритиса је присуство јајника и спољашњих сполних органа мушких мушкараца. Најчешћи узрочник овог поремећаја је урођена хипертрофија надлактице, а ређе: употреба лекова са андрогеним ефектима, тумори који луче одређене хормоне и конгенитални недостатак ензима ароматазе (повезани са мутацијама у геномима).

Урођена хипертрофија надбубрежне жлезде је узрокована одсуством или значајно смањеном количином ензима укљученог у процесе настанка адреналних хормона – кортизола. Због прекида метаболичког пута који доводи до формирања овог хормона у различитим стадијумима, долази до вишка антитела и кортизола. Због тога се болест манифестује код дјевојчица кроз присуство мушких гениталних органа, док су унутрашњи органи женски.

Други узрок наводно женског равнодушности – употреба лекова са андрогеним ефектима – је да се појављују спољашњи сполни органи мушкараца. Ово је случај, на пример, када трудница узима лекове даназоле или прогестагене. Дијагноза у овом случају одређује историја и не-асипилација постпарталних лезија, као и тачни резултати хормонских тестова и правилног развоја новорођенчета. У лечењу се примењује хируршка корекција гениталија.

Обојица, наводно мушки

Оба мужјака треба да буду повезана са присуством нуклеуса и женских спољних (понекад унутрашњих) гениталних органа. Овај тип абнормалности се јавља у току синдрома неосјетљивости андрогена, као резултат дефеката синтезе тестостерона и синдрома неосјетљивости нуклеуса на гонадотропине.

Тренутно група синдрома неосјетљивости антитела укључује следеће болести: синдром тестицуларне феминизације (узрок је 10 процената укупног броја тестиса у групи). случајеви примарне менструације, симптома су: присуство кратке, слепе вагине, недостатак материце и јајовода; млечне жлезде су добро формиране), делимичан недостатак осјетљивости на андрогене (иначе непотпун синдром феминизирајућих тестиса, у којима третман зависи од врсте и јачине симптома) и конгениталног дефицита ензима 5-алфа-редуктазе (карактерише га абнормална уретра и вагинална неразвијеност примећена при рођењу).

Дефекти у синтези тестостерона могу се односити на било који од три ензима који су укључени у трансформацију холестерола у тестостерон. Они се манифестују у индиферентности различитог интензитета. Дијагноза се заснива на специјалним лабораторијским хормонским тестовима.

Гонадотропин неосјетљивост тестиса је такође хередитарна болест. Повезан је са генетским дефектом који доводи до абнормалног рецептора за лутеинизујући хормон. Овај синдром укључује спољне женске или неутралне сексуалне органе, као и крипторхидизам (без потомства тестиса до скротума) и високе концентрације гонадотропина.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*