Повреде уретре

Бол у перинеуму и уринарним проблемима може указивати на повреду предњег дела уретре. Најчешће је присутна и секретација крвавих крвавих крвова и постоје хематоми типичног облика (лептирски симптом) који се јављају у перинеуму, а понекад се шире на предњи абдоминални зид, чак и до нивоа ушица.

Повремена трауматска отратралност прати преломе карциногених костију или преломе пубичне симфизе. Крв је присутна у спољном излазу калема. Пацијенти пријављују немогућност преношења мокраће и прекомјерно пуњење бешике.

Осим тога, простата се креће нагоре и надоле, а меке масе (хематоми) су присутне на својој типичној локацији. У перинеалним и спољашњим гениталним подручјима генерално не примећују промјене хематома.

Препознавање трауме уринарног система

Дијагноза трауматике уретре базира се на клиничкој историји (присуство повреда и типичних болести), прегледу пацијента и резултатима уретралног сликања уз узлазну уретру, што подразумева примену мале количине средства за сенчење (10-15 милилитара) помоћу катетера налази се у спољашњем излазу из уретре.

Овај тест омогућава утврђивање тачног износа штете и утврђивање да ли је повреда парцијална или тотална. Дијагностичко убацивање катетера у бешику је контраиндиковано, пошто оштећење уретре може продубити и претворити се из делимичне повреде на потпуну.

Секундарна уринска инконтиненција или импотенција могу се развити и постоји већи ризик од инфекције хематома.

Додатни прегледи, који допуњују дијагнозу повреда у уретери, су углавном цистографија (снимање бешике када се сумња да је оштећен, али под условом да је повреда завојнице дјелимична) и урографију (снимања уринарног тракта када сумња се да су повређени бешик и горњи део уринарног тракта).

Лечење уринарне трауме

Поступак за дијагностицирање повреде предњег дела уретре базиран је на конзервативном третману. У случају коегзистенције повећане хематурије или парцијалног кидања уретре, катетер се може убацити у уринарну бешику или се урин може исушити кроз пункцијску цистостомију (пункту уринарног бешича кроз кожу). У случајевима када је предњи део уретре потпуно прекинут, хируршко лечење се препоручује ако је опште стање пацијента добро.

Терапија оштећења која се налази у пределу задње стране уретре базирана је на уринарном одводњавању помоћу пунктоване цистостомије. Важно је спровести ово у раној фази због могућности урее која излази из бешике у структуре окупираног хематомом.

Штавише, таква метода омогућава истовремену терапију услова који коегзистирају са оштећењем уретра (нпр .: уретра, уринарни тракт, уринарни тракт, уринарни тракт, уринарни тракт, уринарни тракт). повреда мозга, фрактуре костију, повреде органа унутар и ван абдоминалне шупљине). Ово је нарочито важно у случајевима оштећења на више органа, у којима нема изолиране трауме уретре.

У зависности од врсте повреде, општег стања пацијента и коегзистенције других стања, третман може да варира. Понекад се стратегија заснива на одложеном третману, тј. Комбинацији уретре након неколико месеци од повреде, осим ако су прекинути дијелови уретре били зацељени и спонтано зарасли.

Прогноза повреда у уретери

Прогноза тракта уретре зависи од степена оштећења уретре и површине која покрива. Неповољни фактори су компликације, нпр. Затезање соленоида. Импотенција се такође јавља често (нарочито након повреде леђа).

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*