Превремена сексуална сазревања

У почетку не постоји проширење гонада, а примећују се и други знаци пубертета који су узроковани повећањем секрета хормона без учешћа виших контролних центара (хипоталамуса и хипофиза).

Прекомерне количине сексуалних хормона могу потекнути од гонада или надбубрежних жлезди и могу настати услед лучења супстанци код ендокриних активних тумора.

Изосексуални знаци пубертета се сматрају родним и хетеросексуалним ако нису. Према томе, подела периферних узрока превременог сексуалног адолесценције разликује исосексуалне факторе код девојака (нпр., Година адолесценције, доба адолесценције, доба адолесценције). цисте јајника, тумори који производе естроген, примарни хипотироидизам, хронична администрација естрогена) и код дечака (тумори који производе гонадотропин, производњу већих количина андрогена од стране нуклеуса или надбубрежних жлезди, примарни хипотироидизам и хронична анодна администрација).

Узроци хетеросексуалног облика код дјевојчица су неки тумори јајника, анодна администрација и хипертрофија конгениталне адреналине, а фактори повезани са хетеросексуалним облицима болести код дјечака су неки надбубрежни тумори, повећана конверзија андрогена на естрогене у организму или примјена естрогена .

Препознавање превремене сексуалне адолесценције

Дијагноза је лако направити ако знате узраст пацијента са симптомима сексуалног адолесценције. Важно је разликовати да ли су симптоми повезани са прераном централном или периферном сексуалном адолесценцијом.

Због тога треба саставити детаљну медицинску историју, узимајући у обзир време почетка и врсту симптома, напредак болести, да ли се повреда догодила у прошлости и да ли су главобоље и поремећаји вида коегзистиви. Важне информације из интервјуа су ток сексуалног адолесценције код чланова породице и могуће ендокринолошке болести.

Висина и тежина пацијента и старости костију треба систематски процијенити на основу радиолошке слике лијевог скелета зглоба. Диференцијација потврдјује резултат лабораторијског теста применом гонадолиберин хормона (код болести централног порекла, након примене, пораст нивоа сексуалног хормона).

У случају превремене сексуалне адолесценције, уколико постоје централни узроци, треба извршити офталмологију, неурологију, компјутеризовану томографију или магнетну резонанцу главе, посебно у хипоталаму-хипофизном региону.

Ако је болест периферна, врши се снимање гонада и надбубрежних жлезди и процењују се концентрације полних хормона и надбубрежних андрогена ради откривања ензимских блокова и тумора који секретирају хормоне који узрокују преурањени пубертет периферног порекла.

Лечење превременог пубертета

Терапија зависи од облика болести и његових узрока. Хируршке процедуре се препоручују за неке туморе централног нервног система, гонаде и надбубрежне жлезде. У конгениталној хипертрофији надлактице и хормони хипотироидизма се примењују, које недостају у организму.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*