Ризик од заплене Ризик од заплене је већи

У почетку, не постоје клинички знаци дна уретре упркос повећаном нивоу серумских уричних киселина – тзв. „Тест крви“. асимптоматски период, који може трајати другачије (понекад пацијенти уопште не показују никакве клиничке знаке током читавог живота). Што је већа концентрација мокраћне киселине у крвном серуму, већи је ризик од заплитања морског дна.

Клинички знаци уретралног фундуса могу бити узроковани различитим факторима, нпр. Механичке повреде, употреба одређених дрога, конзумирање одређене хране, употреба алкохола или повећани физички напори. У већини пацијената, напад одоздо настаје изненада, без знакова превременог почетка, често ујутру. Упалне проблеме са зглобовима често праћене грозницом, тресњом и осећањем опште слабости.

Доминантни симптом је бол и бол у зглобу током додира. Први напад се обично односи на један зглоб (обично метатарсал-прстен заједнички од првог). Иницијални поремећаји у зглобовима или коленским зглобовима су мање чести. Неколико година након првог заплитања морског дна, развија се хронични инфламаторни процес мултиозитног карактера.

Постепено се повећава количина депозита натријум-уата у различитим областима – први и други интерстицијални зглобови прстију или други зглобови – у уши, а све чешће у рукама. Дебљина, абнормалности липида и хипертензија су најчешћа стања која прате уретрални фундус.

Препознавање уретралног фундуса

Одређивање дијагнозе лежишта уретре је често тешко, па се често дешава касно да се прави дијагноза. Потврђено је присуство натријум-уратних кристала у синовијалној течности или телесним ткивима. Примарни критеријум за дијагнозу је присуство повишених нивоа мокраћне киселине у крвном серуму. Осим тога, у хроничним условима дијагноза потврђују абнормалности које су примећене радиолошким испитивањима зглобова укључених у процес болести.

У диференцијацији уретралног фонда требали би се узети у обзир псеудо дно (хондрокалциноза), хиперлипидемија, септични артритис, реактивни артритис, траума и напади крви, септичка болест, почетни период других болести са запаљенским реакцијама у зглобовима и дегенеративном обољењем.

Лечење уретралног фундуса

Циљ терапије са урамом на дну је да спречи и смањи пораст нивоа мокраћне киселине у серуму крви, а затим да контролише клиничке симптоме узроковане присуством кристала урата у појединим људским системима и органима. Из тог разлога, циљ је смањити телесну тежину пацијента, пратити прехраму сиромашним у једињењима пурина и избегавати алкохол (посебно пиво) и пушење.

Примарни третман у нападу је орални колхицин, који у већини случајева доводи до побољшања у клиничком стању. Терапија напада може почети са високим дозама нестероидних антиинфламаторних лијекова, понекад са глукокортикостероидима на страни понуде.

Хронични третман има за циљ спречавање напада и примену лекова за смањење нивоа мокраћне киселине у крвном серуму (нпр. Ниво мокраћне киселине у крви, ниво мокраћне киселине у крви, ниво крвног притиска у крви, ниво крвног притиска у крви, итд.). пробенецид или алопуринол).

Прогноза на дну урина

Прогноза уретхралног фундуса зависи првенствено од профилаксе која има за циљ смањење нивоа серумске мокраћне киселине, правилан третман напада, избегавање фактора ризика, контролу и одговарајући третман пратећих обољења.

Прогноза случајева са запаљењем бубрега, хипертензијом и атеросклеротичним лезијама које се развијају у подручју крвних судова је негативно. Ове компликације значајно утичу на период преживљавања код болесника са уретралним фундусом. Прогноза је често немогуће утврдити због разноликости теже болести без обзира на концентрацију мокраћне киселине у серуму.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*