Секундарна мембрана – изазвана гломерулонефритис

Секундарни гломерулонефритис са гломерулонефритисом који се раздваја мембраном повезан је са нефротским синдромом, прогресивним бубрежним поремећајем, хипертензијом и периферним едемима. Ако је хепатитис Ц одговоран за абнормалност, први симптоми се најчешће примећују код људи старијих од 40 година.

Пацијенти доживљавају симптоме везане за криоглобулинемију, болове у зглобовима и мишићима, симптоме коже у облику повишене пурпуре, која се обично јавља на доњим екстремитетима и интензивира се под утицајем ниских температура.

Ретки симптоми везани за криоглобулине укључују проширење јетре, повећање вранице, лимфне чворове, поремећаје периферних нерва и поремећаје гастроинтестиналног система. Пацијенти су често слаби и уморни.

Симптоми повезани са хепатитисом Б су занемарљива протеинурија и хематурија, а привремено бубрежно оштећење је ретко. Код хепатитиса типа Б, често се посматра спонтана ремисија.

Секундарни гломерулонефритис мембрана и грчева у току других болести манифестује се са различитим интензитетом протеинурије и хематурије, обично не постоји поремећај функције бубрега (функција ових органа је оштећена ако се пронађу хистолошке промене полумјесецног карактера).

Третман гломерулонефритиса секундарног мембрана

Најважнија је терапија основне болести, која је одговорна за развој секундарног гломерулонефритиса који раздваја мембране. Код пацијената са вирусом хепатитиса Ц, неопходна је интравенска инфузија са глукокортикостероидима (метилпреднизон) и имуносупресивним агенсима (циклофосфамидом) пре него што се примени антивирусни третман.

Чишћење крвоглобулина крви такође се може размотрити. Када су симптоми акутне фазе затворени, треба укључити антивирусну терапију са интерфероном-алфа и рибавирином и требало би да се спроводи током дужег временског периода.

Када је одговоран вирус хепатитиса Б, лечење се започиње код пацијената са нефротским синдромом и повећањем бубрежне инсуфицијенције.

Коришћен је Интерферон алфа. Глукокортикостероиди и цитостатичке супстанце могу довести до повећаних абнормалности и оштећења јетре.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*