Секундарно фокално сегментно учвршћивање бубрежних гломерула

Секундарни фокални сегментни гломерулонефритис који се формира у механизму хиперфилтрације манифестује протеинурија, која у почетку достиже мали интензитет, али са упорношћу и акумулацијом абнормалности се интензивира, што доводи до губитка великих количина протеина тела и сличних последица. Временом се развијају поремећаји функција бубрежних функција.

Абнормална функција ових органа је такође први симптом ХИВ инфекције код 30 посто пацијената и развија се без обзира на пут инфекције. Људи са овом инфекцијом имају тешки нефротични синдром са губитком значајних количина протеина, што доводи до отока и других последица повезаних са овим условима.

Осим тога, црвене крвне ћелије су присутне у урину пацијената, а бубрежна инсуфицијенција се брзо развија. Хипертензија се ретко јавља и број вируса у крвном серуму не одговара јачини абнормалности присутних у бубрезима.

У пацијентима зависним од хероина, клинички ток жаришног сегментног гломерулонефритиса је сличан оном који је примећен код ХИВ позитивних особа, али је хипертензија преовлађујућа и симптоми су обично мање озбиљни.

Препознавање сегментног гломерулонефритиса секундарне жаришне дуљине

Секундарни фокални сегментни гломерулонефритис дијагностицира се на основу резултата хистолошког прегледа, који показују карактеристичне промјене. Потврда коегзистенције основне болести омогућава утврђивање дијагнозе секундарне болести.

У дијагностичком процесу секундарног фокусног сегментног гломерулонефритиса, додатни прегледи других болести су изузетно важни. Такође је важно правилно сакупљена медицинска историја, узимајући у обзир коегзистирајуће услове. Обавезни тестови се користе да би се направила општа процена урина.

Диференцијација секундарног фокусног сегментног гломерулонефритиса и сегментног гломерулонефритиса треба узети у обзир и друге услове бубрежног гломерулонефритиса, нарочито оне секундарне природе, и бубрежне болести које доводе до сличних лезија у урину.

Третман секундарног фокалног сегментног гломерулонефритиса

Секундарни фокални сегментни гломерулонефритис који је резултат повећане филтрације захтева давање лијекова из групе инхибитора конвертујућих ензима и елиминација болести узрокује, гдје је то могуће.

Ако су остали услови одговорни за очвршћавање бубрежног ткива, морају се према њима поступати. За пацијенте са ХИВ-ом, антиретровирална терапија може спречити отказивање бубрега.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*