Стечена сезона буббле сепарације

У току стечене фоликуларне секреције епидермиса примећене су лезије типа бешике значајне величине са добро затегнутим омотачем. Еволуција абнормалности се састоји у трансформацији прелома мокраћних тачака у ерозије, а затим у појаву атрофичних ожиљака и прасади, као резултат неуједначеног процеса ожиљака. Најчешће, локација се односи на подручја са хроничним механичким повредама: колена, колена, руке и стопала.

У значајном броју случајева болест је погођена оралним мукозним мембранама. Поред тога, неки пацијенти показују симптоме истовремених болести, нпр. амилоидиоза, дијабетес, леукемија, системски еритематозни лупус и друге системске болести.

Ток узимања блистер сепарације епидермиса је обично хроничан. Промене су праћене србењем различитог интензитета. Опште стање пацијената је описано као добро (међутим, неки пацијенти остају у тешком стању, стање је прогресивно и може довести до смрти).

У неким случајевима, процес болести слузокоже, укључујући и једњака, у великој мери је укључен, а храњење пацијента може бити оштећено.

Дијагноза стеченог плућног епидермисног раздвајања

На основу клиничке слике дијагностикује се стечено раздвајање епидермиса у блистави (неопходно је открити промјене пликова на типичној локацији, присуство ожиљака, атрофија и летака, и појава свраба или пуцања).

Одлучујући је имунопатолошки преглед серума коже и крви са типичним абнормалностима.

У дијагностичком процесу стечене блистер сепарације епидермиса потребно је обавити неке специјалистичке тестове, јер понекад током примјене блистер сепарације епидермиса примећују се различите пратеће болести природе системских болести.

Код диференцирања стечене раздвајања епидермиса, пемпхигоид треба искључити, који се обично лоцира на незнатно различитим местима, а само неке од његових облика остављају ожиљке. Имунопатолошка евалуација фрагмената ткива је од помоћи у диференцијацији.

Лечење узимања блистер сепарације епидермиса

Примењена блистер сепарација епидермиса се често не лечи глукокортикостероидима, чак и када се користе у великим дозама. Добијени ефекти се добијају применом малих количина стероида, али у комбинацији са сулфонима. У неким случајевима побољшава се болесничко стање након третмана препарацијама злата. Постоје такође студије које показују ефикасност циклоспорина А.

Новији поступци користе ИгГ имуноглобулина, који се примењује у интравенским инфузијама. У неким случајевима, основни третман обухвата лечење системских болести, које често коегзистирају са стеченим сепарацијом епидерма блистера.

Прогноза стечене фоликуларне секреције епидермиса

Добијена плавуша одвајање епидермиса обећава да ће бити успешна у случајевима ране дијагнозе и одговарајућег лечења. Најгора прогноза односи се на облике који се дешавају са екстензивним и значајним променама, у ком случају болест може довести до смртног пораста. Такође је погоршана прогноза езофагеалних облика и случајева коегзистенције системских болести (дијабетес, леукемија и др.).

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*