Танка подтална мембрана нефропатија

Непропатија танких подмазних мембрана, или благе породичне хематурије, представља болест бубрега у којој се налази нижа дебљина подрумске мембране као део капиларних посуда гломеруларних гломерула.

У току нефропатије танких мембрана у подруму нема других абнормалности у структури гломерулуса. Непропатија танких подрумских мембрана је генетски условљена болест, у случајевима развоја болести код других чланова породице наследство је аутосомно доминантно. Болест се не појављује често у општој популацији.

Симптоми нефропатије танких мембрана подрума

Нефропатија танких мембрана подрума углавном је последица присуства црвених ћелија у урину, које се често јављају у великим количинама, што доводи до промене у његовој боји.

Овај симптом се често посматра већ током детињства. Типична клиничка слика не односи се на присуство већих количина протеина у урину, хипертензију или поремећену функцију бубрега. Поред тога, не постоји опажена тежина хематурије у различитим болестима и нема клиничког знака абнормалне функције других органа.

Дијагноза нефропатије танких подножних мембрана

Непропатију танких мембрана у подруму дијагностикује се хистолошким прегледом бубрежног ткива у електронском микроскопу. Резултати показују мању дебљину мембрана у подруму у поређењу са посматраним вредностима у популацији.

Треба узети у обзир и друге услове бубрега, нарочито урођене нефропатије, за диференцијацију, нпр. Болест бубрега, болест бубрега, болест бубрега са бубрежном обољењем са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са бубрежном болешћу са абнормалностима бубрежних болести. Алпротов синдром и стечене болести, нпр. ИгА нефропатија.

Третман и прогноза у нефропатији танких мембрана у подруму

Непропатија танких мембрана у подруму нема специфичан третман. Терапија није неопходна у већини случајева јер је болест блага и не изазива компликације или трајне последице.

У току танке нефропатије танкослојне мембране није примећено погоршање бубрежне функције. Прогноза у болести је добра. Изузетно 50 свака. Ризик од гломеруларног пермеирања и хипертензије смањује се када је један годину дана стар.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*