Тип ИИИ Самуимунски поремећаји вишеструких гландуларних неактивности

Постоје три облика синдрома аутоимунске хипотензије типа ИИИ.

Варијанта А карактерише аутоимунски тироидитис који коегзистира са дијабетесом типа И.

Варијанта Б карактерише аутоимунски тироидитис са малигном анемијом.

Варијабилност Ц, са друге стране, односи се на коегзистенцију аутоимунског тироидитиса са албинизмом или алопецијом или другим аутоагресивним обољењима специфичним за одређени орган (нпр. Болест штитне жлезде, болест штитне жлезде или болест штитасте жлезде ). Главни разлози за то су: висцерална болест, хипогонадизам или замор мишића.

Признавање синдрома аутоимунског мултигрупалног хипотензије типа ИИИ

Критеријуми за дијагнозу типа ИИИ синдрома мултигландске инсуфицијенције узимају у обзир присуство најмање две од четири болести: хипотироидизам, малигна анемија, дијабетес типа И или витилиго са алопецијом.

Диференцијација аутоимунског типа ИИИ хипотензионог синдрома укључује изоловане облике болести, које се карактеришу појаве хормоналних и других аутоимунских абнормалности.

Штавише, активно се траже различити патолошки услови, пошто се често примећују бројни абнормалности у току аутоимунског синдрома хипотензије типа ИИИ, и важно је да се ниједан од њих не занемари.

Лечење и прогноза аутоимунског мултипрануларног инсуфицијенцијског синдрома типа ИИИ

Аутоимунска терапија полиглундуларне инсуфицијенције типа ИИИ базирана је на континуираној примјени недостајућих хормона (нпр .: абнормални нивои хормона, абнормални нивои хормона итд.). левотироксин у хипотироидизму, инсулин у дијабетесу типа И) и у лечењу коморбидитета (нпр. у облику теста хипотиреоидизма или у облику инсулина у тесту дијабетеса типа И). Ово је случај са малигном анемијом и албинизмом. Потребно је свеобухватно управљање, пошто изостављање било које компоненте аутоимунског синдрома може довести до развоја животних опасних услова.

Прогноза синдрома полиглундуларне инсуфицијенције аутимунског типа ИИИ зависи од степена озбиљности процеса који доводи до уништавања унутрашњих секрета жлезда и на које ткива утичу болести. Повољнија прогноза је повезана само са случајевима који се третирају коректно.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*