Ток болести је хроничан и дуготрајан

Хецкова болест припада групи вирусних болести коже са папуларним лезијама у мукозним мембранама. Узрочник је ХПВ типови хуманих папилома вируса 13 и 32, што је карактеристично за овај ентитет болести.

Инуит је главни узрок хекове болести у Инуитима иу неким земљама Африке, Северне и Јужне Америке, са ретким случајевима међу европским грађанима.

Симптоми хецкове болести

Хецкова болест се одликује великим, неупитљивим и гребенастим грудима у слузницама, образима и језицима.

Пацијенти не показују никакве системске знаке. Ток болести је хроничан и дуготрајан. Нездрављене промене могу нестати спонтано.

Дијагноза болести Хецк

Типичне клиничке и хистолошке карактеристике хекове болести указују на такву дијагнозу. Дијагнозу треба потврдити виролошким тестовима који показују присуство одређених типова ХПВ-а.

Код диференцијације Хецкове болести неопходно је искључити уобичајене брадавице и кондиломе (ретко се налазе у мукозним мембранама), што може показати сличне клиничке особине.

Лечење и прогноза Хецкове болести

Основни метод терапијског управљања Хецковом болешћу су хируршке методе засноване на ексцизији лезија. Прогноза са лечењем је добра.

Такође, неадагнетизовани случајеви су склони спонтаном прекиду, а осим тога, нема опћих симптома код Хецкове болести, тако да је прогноза позитивна.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*