У досадашњем раду, примена фармацеутских препарата је од највеће важности.

Дијагноза папиларне туберкулозе је могућа на основу карактеристичног изгледа и положаја лезија. Штавише, типична је висока отпорност на анти-туберкулозу и снажна позитивна реакција реакције туберкулина код пацијената. Добијена хистолошка слика добијених фрагмената ткива показује карактеристике зрна попут туберкулозе.

Код диференцијације папиларне туберкулозе у кожи, брадавица (током којих нема инфилтрација основе коже и нема инфламаторних лезија, поред тога, она је повезана са тенденцијом на саморегулацију и само-трансплантацију) и Папиласти лишајан стан (карактеристичан за њен ток је свраб и појављивање типичних грудвица у средини или на другој локацији), одлучујући фактор у овим случајевима је испитивање измењених патолошких ткива у микроскопу након примене специјалног бојења .

Поред тога, други тип туберкулозе – лупус папилома – може бити сличан, али пронађени су лупус нодули и постоји већа тенденција опљуска и распадања.

Лечење папиларне туберкулозе

Методе папиларне туберкулозне терапије се не разликују од оних које се користе у другим облицима болести. Употреба фармаколошких препарата, посебно исониазида, рифампицина, етамбутола, стрептомицина и пиразинамида, битна је у овом поступку. Терапија се састоји у повезивању неколико мера истовремено.

Лечење папиларне туберкулозе је хронично и траје много мјесеци док лезије коже не нестану (ако болест није праћена абнормалностима туберкулозе у унутрашњим органима). Понекад је неопходна хируршка интервенција са уклањањем лезија коже.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*