У фармаколошком лечењу даје пацијенту анти-строгост

У дијагностичким процедурама користе се разне методе за одређивање правилне дијагнозе и узрока неплодности. Детаљан интервју мора да садржи информације о општем здрављу, коегзистенцији болести, узимању лекова, породичним условима и код жена треба да обухвата и трајање, тежину и варијације менструалних циклуса, као и упале у стомаку и хируршке интервенције у тој области.

Правилно прикупљени интервју усмерава дијагнозу на правом путу. Затим се изврши тест семена (м.). између осталог. Одређени су број сперматозоида на 1 милилитер и њихова мобилност и тачна структура) – резултати тестова треба тумачити и у смислу рада човека.

Осим тога, дневно мерење телесне температуре одмах након буђења жена и посматрање слузнице грлића материце може пружити информације о функцији јајника и да ли се јавља регуларна месечна овулација.

Испитивања слика могу бити од помоћи у одређивању дијагнозе, нарочито перкутане ултразвучности (процјена структуре јајника и слузокоже), ендоскопских прегледа (лапароскопија, хистерезопија – процјена анатомије женских гениталних органа, лапароскопија – јајника, хистероскопија – утерални шупљине) и тзв. „биопсија“. Хистеросалпингографија заснована на радиолошком сликању после сенке.

Лабораторијски тестови процењују концентрације хормона, нарочито у серуму. У неким случајевима се препоручују и генетички, бактериолошки и имунолошки тестови (други се користе за откривање антитела сперме која су присутна код жена и узрокује сперма).

Лечење неплодности

Дијагноза неплодности је повезана са могућношћу узимања различитих терапијских мјера, зависно углавном од узрока који изазива неплодност. Постоје три основна третмана: употреба фармацеутских производа, хируршки третман или медицинске репродуктивне технике.

У фармаколошком лечењу примењују се антиестроген, гонадотропини, аналоги гонадолиберина, стероидни хормони, антибиотици и тироидни хормони. Хируршке методе се користе када је пожељно хируршко побољшање јајоводних тубуса и ткива око јајоводне тубуле или када је неопходно уклонити абнормалне структуре из утералне шупљине.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*