Уље периферне туберкулозе се јавља мање често

Због анатомске близине уретре и ректума према вулва структурама, посебно је изложено инфекцијама и развоју упала. Међутим, ови најчешћи узроци упале вулва остају повреда у овим подручјима и лоша хигијена у интимним местима. Такође се дешава да вагинално упалу преко опадајућег пута одлази на подручје око вулве. Често се срби у овим условима, што може довести до секундарног оштећења коже.

Бактерије, гљивице, вируси или паразити изазивају упалу (нпр., „Бактерије“, „гљиве“, „вирусе“, „паразити“). уши, зоб). Најчешће инфекције су: запаљење веће атријалне жлезде, периапични апсцес, херпес, цондилома и вулва вулгарис. Третман у специфичним болестима се не разликује од дерматолошких норми, а посебно је посвећена пажња на интимну хигијену ових подручја.

Акутно запаљење веће атријалне жлезде

Акутна упала атријалне жлезде, која доводи до развоја апсцеса, сматра се типичном болешћу вулва. Циста се формира запушавањем устанка за секрецију жлезде. Она је секундарна за инфекцију његовог садржаја са развојем апсцеса, понекад значајне величине.

Најчешћи узроци ове болести су бактерије Есцхерицхиа цоли, Протеус мирабилис, врсте Бацтероидес и Неиссериа гоноррхоеае. Карактеристичан симптом упале атријалне жлезде је акутни бол вулва која се интензивира током ходања и отежава седење. Симптоми се развијају брзо и након неколико дана уље може расти и спонтано се распрснути. Основни метод лечења је резање и дренажа апсцесне шупљине.

Најчешћа грешка у току поступка је стварање ограниченог реза, што не даје могућност одвода целокупног садржаја жлезде. Након спонтаног пуцања уља, препоручљиво је проширити пролазну рупу и ставити филтер у своју шупљину.

Употреба антибиотика код жена са акутним запаљењем атријалне жлезде не препоручује се свима. Иако на почетку болести антибиотска терапија може успорити или зауставити напредак процеса, чешће него што не води само до лечења и кашњења правилног терапијског управљања. Само труднице, због високог ризика ширења инфекције, добијају антибиотици – пеницилин – 7-10 дана.

Перипартикуларно уље жлезде

Апсцеса перинаталне жлезде је мање честа. Симптоми су слични онима који су примећени у току акутног упале већег атријалног жлезда. Третман је такође сличан, апсцес се исече и затим исушује, ау посебним случајевима се користе антибиотици.
Мариусз Кłос

– Акушерство и гинекологија „, ед. Науке. Грзегорз Х. Бреборовицз, ед.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*