Уртикарија васкулитис

Дијагноза васкулитиса уртикарије се одређује на основу симптома болести и резултата морфолошких прегледа фрагмената коже погођене болестима. Само хистолошка изјава о промјенама омогућава потврду дијагнозе. Понекад промене у помоћним студијама могу бити корисне, иако нису карактеристичне и могу се појавити код многих болести.

Код уртикарије, реакција одбацивања црвених крвних ћелија (ЕСР) убрзава и више црвених крвних зрнаца се посматра у урину. У диференцијацији се узимају у обзир други облици хроничне уртикарије, системских болести везивног ткива и системског васкулитиса, који могу бити скоро идентични у клиничком току, а диференцијална дијагноза може се вршити само на основу хистолошког прегледа погођених подручја.

Лечење васкулитиса уртикарије

Постоји неколико начина лечења васкулитиса уртикарије. У зависности од тежине болести, могу се користити антихистаминици и нестероидни антиинфламаторни лекови (нпр .: антибактеријски, антибактеријски, антибактеријски и антибактеријски). инометацин), глукокортикостероиди, дапсон, колхицин или хидроксилхлорокин се примењују у тежим лезијама.

Осим тога, у циљу смањења дозе глукокортикостероида, препоручује се да се терапија повезује са имуносупресивним агенсима, као што су метотрексат, азатиоприн или циклофосфамид.

Такође је неопходно истражити коегзистенцију промјена у другим органима, нпр. у телу детета. у бубрезима, из разлога који нису уртикаријски васкулитис.

Прогноза у васцулитису уртикарије

Прогноза у васцулитису уртикарије је прилично добра. Одговарајућа терапија омогућава постизање ефикасних ефеката лечења без остављања трајних последица у организму.

Прогноза је погоршана касном дијагнозом васкулитиса уртикарије и укључивањем унутрашњих органа, нарочито бубрега. Код старијих особа, појављивање васкулитиса уртикарије је повезано са нешто лошијом прогнозом. Често, ток болести је непредвидљив, може се поновити много година или престати после прве епизоде.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*