Узрок Леукоплакиа устанка Није познато

Леукоплакиа, или бела кератоза, је беличаста, добро дефинисана лезија слична плочи или резу. Ове промене су узроковане абнормалном, прекомерном кератозом епителија усне шупљине. Термин леукоплакиа се не односи на промене које изазивају квасци, лишаји и друго.

Термин леукоплакиа подразумева следеће промене: нормална кератоза код не-кератинизованих хетерологних места, абнормална ортопедска или хетерологна кератоза, прекомерна ортопедска кератоза, нормална или абнормална кератоза са дисперзијом не-кератинизованог слоја, преинвазивни канцер.

Леукоплакиа је најчешћи код старијих мушкараца. Његова локација је обично гуме, лабиално црвене доње усне и слузница мембране образа и палате. Ретко је то видети на дну уста.

Узрок ове леукопије је непознат. Верује се да је уско повезан са пушењем, хроничном иритацијом узроковану лоше одабраним протезама, злоупотребом зачињених јела и алкохола, недостатком жељеза у исхрани. Промене могу такође открити хумане папилома вирусне антигене или ХИВ.

Корнеализација пушача се јавља код мушкараца који често пуше цев. Заузима небо, обично на местима која нису покривена протезном плочом. Промена је бела. Поред тога, можете видети упалу мале пљувачке жлезде, која је отечена и подигнута изнад површине.

Симптоми леукоплазије

Леукоплакиа се манифестује кроз ограничене, мултифокалне или просипане мрље. Такође су тешки, бели и изоловани. Мрље су различитих величина.

Лечење леукоплазије

Лечење леукоплазије се састоји пре свега у елиминацији сензитивних надражујућих материја, на пример: карфиола, карфиола, карфиола и карфиола. пушење цигарета. Поред тога, промена може бити исечена или замрзнута и могу се користити витамини групе Б, витамина Ц и А.
Моника Козак

– Патологија „, Роббинс, ед. Урбан & Партнер, Вроцлав.
– патологија за стоматологе „, С. Круш, ед. Медицинска медијска тура Пресс Интернатионал, Варшава.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*