Васкуларни едем Куницкего

Васкуларни едем Куницкего (Едема ангионеуротицум Куинцке) је нагли оток ткива – субкутан или субмукозан – без симптома србења или црвенила коже. Акумулира се као резултат имунолошке реакције у капиларима поткожног или субмуцозног ткива.

Узроци Куницкего васкуларног едема

Најчешћи узрок Куницке васкуларног едема је:
– конзумирана храна,
– лекови,
– убода инсеката,
– цревни паразити,
– инфекције,
– ментални фактори.

Понекад је болест узрокована недостатком инхибитора протеолитског ензима, на пример: недостатком инхибитора протеинских ензима или недостатком инхибитора протеинских ензима. Комплекс Ц инхибитор система комплемента. Такав случај обично има породичну позадину.

Симптоми Куницкего васкуларног едема

Симптоми Куницкеовог васкуларног едема су пролазни и могу се јавити у целом телу, али најчешће се односе на лице лица на ушћу и капке, као и на језик и палате. Су:.
– нагли оток дермис и поткожног ткива,
– напетост коже,
– тешкоће гутања у случају промена језика или палатних лукова,
– отицање глотиса,
– отицање зглобова,
– неуролошки симптоми су веома ретки, тј. церебрални едем, конвулзије, фогирање, главобоља.

Дијагноза и лечење Куницкего васкуларног едема

Важан индикатор у дијагнози Куницкеовог васкуларног едема је коегзистенција симптома алергије, као што су уртикарија и еозинофилија.

Лечење Куницкејевог васкуларног едема базирано је на употреби антихистамина, ефедрина и, у тешким случајевима, хидрокортизона. Трахеостомија се препоручује у случају јаког отицања.

У спречавању поремећаја, елиминација алергена је важна (нпр. Лечење избијања, елиминација цревних паразита).
Зханета Малец

Коментари Васкуларни едем Куницкего

Аниа | 2009-02-18 21:56

У јуну моје дијете је било у болници 5 дана под крпама. а сада ћерку добија 3 дана. Знам да сам је занемаривао јер бих требао отићи у болницу, али сам је цијела ноц гледао од ње и другог дана сам наредио доктору и добио је ињекцију. Данас је његов син поново добио осип, али нема отока. трагедија.

МагицСунни | 2009-03-07 18:53

Мој син има ту болест. Међутим, то је узроковано нетачним садржајем инхибитора Ц1 – наследио је болест од оца. Ниједан алерген не може утицати на то. Чекамо на специфичне резултате теста крви – ноћне мрачне недеље.

Виесиа | 2009-05-19 15:12

Ја сам одрасла особа и доживљавам ово отицање с времена на време 4 године. Овај * ужасан осећај * отопљује моје уста, чељусти, уртикарије на телу, осећам тјелесне вибрације и * дивље * анксиозност *, већ сам био у многим специјалистима и ништа није дијагнозирано, морам посматрати шта узрокује такав држава. Нажалост, до сада нисам установио ништа, ово вероватно није могуће у случају унакрсне алергије. Обично идемо у ургентну собу ноћу и некако успевамо стићи на вријеме, али?

Анка | 2009-06-15 22:33

Надам се да се ова ноћна мора неће вратити. Отопине (такође унутрашње) у комбинацији са сврабом и печењем уртикарије. Дуготрајно лечење у дерматолошкој клиници – није врло ефикасно. Само приватно сам дошао до супер алерголога и задњих 15 година (одустати) од мира.

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*