Вирусна инфламација типа јетре Ц (хепатитис Ц)

Хепатитис Ц је узрокован вирусом РНС из рода Флави. Период инкубације ће бити између 2 и 20 седмица. У већини случајева, инфекција се јавља преко парентералног пута, претежно трансфузијом крви и крвних производа.

Хепатитис Ц је ријетко забрањен сексуалним односом. Фактор ризика је употреба лекова интравенозно, углавном од стране корисника дрога.

Инфекција хепатитиса Ц карактерише висок проценат напретка на хроничну болест и могућу цирозу.

Акутни вирусни хепатитис може се подијелити у четири фазе. То су: период инкубације, симптоматска фаза предхепатитиса, симптоматска фаза жутице, опоравак.

Симптоми хепатитиса Ц

Хепатитис Ц је вирусна болест у већини случајева (90%). ) не изазива симптоме. Таква скривена природа болести често узима за инфекцију грипа.

Лечење хепатитиса Ц

Хепатитис Ц се лечи фармакотерапијом. Током прве 4 недеље, око 5 милиона јединица интерферона алфа се примењују дневно субкутаним ињекцијама.

У наредних 5 месеци интерферон се даје 3 пута недељно. Нажалост, већина пацијената доживљава рецидив. Стално лечење постиже се само за 20%. пацијенти. Код хронично болесних пацијената користи се интерферон комбинован са рибофлавином.
Моника Козак

Mira Bojević
About Mira Bojević 199 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*