Zdravlje, Новости

Vitaelife Pharma Omega 3 – cijena, gdje kupiti, kapsule

Jedan od najviše razgovarali o nedavnim pitanjima u medicini je važnost omega-3 polinezasićenih masnih kiselina. Moderni nutricionisti, gerontologa, stručnjaci u području dodataka prehrani i pitanja starenja, stavio dijetetskih proizvoda od u prvim redovima na efikasnost i korisnost suplementacije.

Što je to?

Omega-3 pripadaju klasi polinezasićenih masnih kiselina i, zajedno sa drugim lipidima omega treba redovito rade izvan ljudskog tijela. Glavni omega-3 kiseline su dokozagexaenova (DHA), eikosapentaenoična (EPA) i alfa-linolenska (ALA). DHA i EPA u malim količinama može biti sintetiziran u tijelu iz ALA, ali je sinteza to je toliko mali da radi 5% potreba organizma. U vezi sa ovom činjenicom, sva tri kiseline može se smatrati neophodno za tijelo, a oni moraju imati veze s hranom ili u obliku dodataka .

Odnos

To je važno imati na umu da je ključ za savršeno zdravlje je odnos u organizmu omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Činjenica da omega-6s imaju dejstvo, izazivanje i izaziva razne vrste upale i oticanje. Omega-3, naprotiv, rasteretiti upalni odgovor. Najpovoljniji omjer omega-6 i omega-3, prema različitim izvorima, od jedne do tri u jedan na pet. U Evropi većina stanovništva taj odnos je oko 1: 100, što izaziva drugačiju vrstu sistemske upale i bolesti i ubrzava proces starenja. U tom smislu, ključna tačka u korekciji moći stanovništva je obogaćivanje ishrane sa omega-3 kiselinama, na pozadini ograničavanja omega-6 koji su obilno sadržani u raznim biljnim uljima, tako voljena većina Europens.

korisna svojstva omega-3 masnih kiselina

Osim anti-upalni akcije ove klase supstanci ima niz specifičnih svojstava. Omega-3 masne kiseline se sastoje od membrana svih ćelija tijela. Posebno velika je njihova uloga u formiranju unutrašnjim zidovima krvnih sudova. Bez dovoljne količine ovih lipida u krvi, endotel plovila koja zahtijeva konstantnu regeneraciju, formira neispravan struktura, koja je izložena stalnim upale i formiranje aterosklerotskih plakova. Zbog značajan utjecaj na formiranje zdravih krvnih sudova, omega-3 trenutno smatra ključnim Dodatak za prevenciju i liječenje kardiovaskularnih bolesti.

Jednako je važno ovih lipida i kako bi se osiguralo formiranje i normalno funkcioniranje centralnog nervnog sistema. Dakle, u sive mase mozga dokozagexaenova kiselina je više od 3% i direktno utiče na nivo inteligencije, stres, kognitivne sposobnosti. Posebno velika potreba za DHA u mozgu u razvoju djeteta. Ako se u periodu intenzivnog rasta ne osigurava dostupnost dovoljne količine omega-3 i aktivno uključiti u ishrani namirnice bogate trans masti (keksi, kolači i sl), ne bi trebalo biti iznenađeni onda da je dijete mozak će biti izgrađen margarina, a mali čovjek će pokazati odgovarajuće mentalnih sposobnosti.

Moderna naučna istraživanja otkrila nekoliko drugih svojstava omega-3 polinezasićenih masnih kiselina. Među njima irarenai uticaj na normalizaciju imune funkcije. Lipidi djelovati na svim razinama, osiguravajući normalno sazrevanje imunih ćelija. To je uglavnom zbog efekta antitumorske. Razvijen imuni sistem budno čuva tijelo u borbi protiv stanica raka.

Pa dokazano omega-3 u borbi protiv raznih bolesti zglobova. artritis korist imaju sposobnost lipida za smanjenje upalnih odgovora i normalizirati imunološke funkcije, a tijelo dobiva osloboditi zbog utjecaja na metabolizam i cirkulaciju krvi. Sposobnost omega-3 masnih kiselina usporava proces starenja , sprečavaju razvoj promjena povezanih sa starenjem. Gerontologa ih prepoznaju kao jedan od najvažnijih komponenti zdrave ishrane za starije osobe, zajedno sa vitaminima i antioksidansima. Pozitivan učinak suplementacije kiseline i kožu i kosu.

Izvori omega-3

Gdje možemo dobiti omega-3? U normalnim okolnostima glavnih izvora, u stvari, samo dva. Ovo masne ribe odrastao u divljini Sjeverna morima i lanenog ulja . Na žalost, ova riba u ishrani općoj populaciji skoro i ne postoji, a laneno ulje ne može poslužiti kao kompletan i jedini izvor ovih lipida, u vezi sa postojanjem samo jednog alfa-linolenske kiseline, u odsustvu dokosaheksenska i eikosapentaenoična kiseline. S druge strane, većina korisne efekte omega-3 jer samo DHA i EPA, koja služi samo riblje ulje. Da bi se ovaj problem riješiti dodatni omega-3 dodatke. Postoje dva oblika takvih aditiva. To je koncentrat omega-3 u tekućem obliku, kao antioksidant i konzervans koji se često dodaje vitamin E i obliku kapsula omega-3, u kojoj su lipidi zaštićeni hermetički želatin kapsule. Obično tekućem obliku je više pristupačne, i kapsulirani bolje zaštićeni od štetnih faktora okoliša.

Kako odabrati?

Omega-3 predstavljen na prodaju u širokom rasponu. Kako odabrati dodatak koji vam najbolje odgovara?

Počnimo sa vegani. Ako ste vegan ili vegetarijanac, i žele da omega-3 kiselinama biljnog porijekla, po izboru -. Vegan omega-3

ostali bi trebali znati razliku između ribljeg ulja i riblje masti. Prvi se proizvodi od riba jetre, koji tijelo akumulira štetnih metala i otrovnih tvari. Ako je gotov proizvod je loše tretira, može ostati štetnih supstanci. Ribe i masti dobiti od ribe mišića i, stoga, bolje dati prednost njemu.

Također je potrebno obratiti pažnju na količinu sadržaja u aditiva dva najkorisnija masne kiseline:. Eikosapentaenoična kiselina (EPA) i dokosaheksaenoična (DHA)

Prema preporukama American Heart Association – American Heart Association – u dan treba uzeti 250-500 mg EPA i DHA. Stoga, kada se bira usporedite sadržaj ovih kiselina u jednu dozu. Uzeti u obzir nutritivne vrijednosti hrane koju konzumirate sportsku aktivnost (za sportaše preporučene doze na gornjoj granici), a obzirom na preporučene doze, odabrati najprikladniji dodatak. Antarktika Krill ulje, na primjer, u jednom kapsula sadrži 60 g EPA i 28 g DHA, a naši Omega-3 Plus Elite sadrži udarne doze EPA – 530 mg. Na našoj web stranici izbor suplementacija omega-3: ovdje ćete uvijek naći ono što vam treba.

Kako da?

doza može varirati ovisno o namjeni. Pružiti osnovne potrebe za metaboličke procese, to je dovoljno za korištenje do 500 mg proizvoda dnevno. Kako bi smanjili zgrušavanje krvi i prevenciji kardiovaskularnih bolesti doza ne povećava mnogo. Dnevna doza se može koristiti jednom u toku obroka, a može se podijeliti na više načina. Budite svjesni da kada se uzme prekomjerne količine omega-3 mogu razviti negativne reakcije e u obliku poremećaja gastrointestinalnog trakta, snižava krvni tlak, povećana krvarenja. Ako imate ove simptome morate prestati sa uzimanjem lijeka i obratiti se lekaru.

dodatni unos omega-3 je ključ za dobro zdravlje i aktivno dugovječnost. Međutim, prije nanošenja treba se konsultovati sa specijalistom.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...